מפרסם: ח"כ חיליק בר
תאריך: 26/02/2014 15:48
נושא: בריאות, חינוך
הודעה לעיתונות

"משרד הבריאות חייב לפקח על האוכל לתלמידים – ולא משרד החינוך"

בעקבות מחאת ההורים לילדים בצהרון בירושלים שקיבלו מזון נגוע בעובש ותולעים פנו בדחיפות יו"ר הוועדה לזכויות הילד ח"כ אורלי לוי אבקסיס (הליכוד ביתנו) ויוזם הדיון בנושא הזנת תלמידים לקויה ואיכות מזון ירודה ח"כ חיליק בר (העבודה), לשר החינוך ושרת הבריאות לסגור את חברת הקייטרינג "אייל-גור איכות מזון בע"מ" לאלתר עד ביקורת ראויה ולהעביר בדחיפות את הפיקוח על המזון למשרד הבריאות

הפניות נשלחו לאחר שכבר ב-27/11/13 במהלך דיון שיזם ח"כ חיליק בר בוועדה לזכויות הילד התריעו חברי הכנסת בפני שר החינוך, שרת הבריאות ושר הכלכלה על הזנת תלמידים לקויה ואיכות מזון ירודה במוסדות החינוך במסגרת מפעל ההזנה הארצי

במהלך הדיון קראו חברי הכנסת חיליק בר ואורלי לוי אבקסיס להקמת צוות משותף של ההורים, הרשויות המקומיות ומשרדי החינוך והבריאות לפיקוח על איכות מפעל ההזנה לתלמידים. משרד החינוך ומשרד הבריאות קיבלו את ההמלצה להעביר את הפיקוח למשרד הבריאות אך טרם נעשה דבר בנושא.

חברי הכנסת חיליק בר ואורלי לוי אבקסיס פנו היום בדחיפות לשר החינוך ושרת הבריאות בבקשה לסגור את חברת הקייטרינג "אייל-גור מזון איכות בע"מ" לאלתר ועד ביקורת ראויה ולהעביר בדחיפות את פיקוח המזון הניתן במוסדות החינוך במסגרת מפעל ההזנה למשרד הבריאות, זאת בעקבות מחאת ההורים לילדים בצהרון בירושלים שקיבלו מזון נגוע בעובש ותולעים. במהלך נובמבר האחרון התכנסה הוועדה לזכויות הילד בכנסת, וקראה למשרד הבריאות לשאת באחריות לפיקוח על המזון הניתן לתלמידי בתי הספר וגני הילדים.

יוזם הדיון בזמנו, סגן יו"ר הכנסת ח"כ יחיאל חיליק בר (העבודה) אמר כי: "משרד החינוך – שיעסוק בחינוך. על הבריאות חייב לפקח המומחה בתחום, וחייבים להיקבע כללים ברורים". היום הוסיף בר כי: "התמונות שקיבלנו מזעזעות ועלולות לגרום לנזק בלתי הפיך לילדינו ואני קורא לשר החינוך ושרת הבריאות לפעול באופן מידי על מנת לפתור את בעיית הפיקוח על המזון במוסדות החינוך. התרענו על הבעיה הקיימת בנושא כבר בנובמבר ואני דורש מהמשרדים הממונים לפעול בנושא באופן מידי" בר ציין בזמנו בדיון שיזם בוועדה כי באוכל שנבדק נמצא נתרן, שומן, פחמימות ומלח בכמויות גבוהות והתגלה חוסר פיקוח על הספקים. "עבור רוב הילדים זו הארוחה החמה היחידה ביום, וכשאיכותו ירודה – מדובר בנזק בלתי-הפיך לבריאותם ולחינוך להרגלי האכילה שלהם". בר הדגיש את חוסר-התיאום הקיים כיום בין השלטון המקומי ומשרדי הבריאות, החינוך והכלכלה ונציגות ההורים בנושא.

יו"ר הוועדה, ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (הליכוד ביתנו): "ועדה אחר ועדה, מסקנות אחר מסקנות ודבר לא נעשה. עבור ילדים רבים מפעל ההזנה מהווה הארוחה החמה היחידה ביום והיא חיונית להתפתחותם ובריאותם. אני קוראת לשר החינוך ושרת הבריאות ליישם באופן מידי את ההמלצות ולהעביר את הפיקוח למשרד הבריאות ויפה שעה אחת קודם. בריאות הילדים חייבת לעמוד לפני הרווחים הכלכליים של חברות הקייטרינג. פעם הבאה זה יכול להיגרם באסון והוועדה בראשותי תמשיך להיות מגן הילדים. אנחנו רק יכולים לתאר לעצמנו מה קורה במקומות אחרים שאין פיקוח, זה מקרה שכנראה מעיד על הכלל, ואין בידינו כלים להוכיח."

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- ח"כ חיליק בר.