משרד החקלאות חשף מכון פיראטי למיון ביצים בחברון, ובו כ- 35,000 ביצים מוחתמות בחתימת "כשר לפסח"
משרד החקלאות חשף הלילה מכון פיראטי למיון והחתמה של ביצים בחברון, ובו כ- 35,000 ביצים מוחתמות בחתימת "כשר לפסח" ומוכנות לשיווק בישראל
שר החקלאות ופיתוח הכפר, יאיר שמיר: "מתוך המחויבות לשמירה על בריאות הציבור ומניעת הפשיעה הכלכלית, משרד החקלאות פועל ללא לאות, ובכל מקום, לסיכול הברחות מזון לישראל"
בפעילות יזומה, אשר תחילתה באיסוף מודיעין ותצפיות וסיומה בתפיסה, פעלו הלילה מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) של משרד החקלאות ופיתוח הכפר בשיתוף כוחות צבא ומשטרה לחשיפת מכון מיון וחתימה פיראטי לביצים בחברון. המכון זייף חתימות על ביצים על ידי שימוש בשם מכון מיון מוכר בארץ, אשר לו אין קשר לפרשה, ובתוספת המילים "כשר לפסח" בכדי לשווקן בנקל בישראל. במהלך התפיסה נמצאו כ- 35,000 ביצים ארוזות, חתומות ומוכנות לשיווק בישראל.
מכון המיון נחשף לאור מידע מודיעיני שהגיע לידי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות ופיתוח הכפר. בתוך המכון נמצאה "מכונת מיון והחתמת ביצים" חדשה. המכונה הוחרמה והביצים נאסרו לשיווק. מפקחי היחידה בשיתוף כוחות צבא ומשטרה, ביצעו חיפוש בתוך ביתו של בעל המכון, שם נמצאו עדויות המעידות על כוונה לשווק את הביצים לנקודות ממכר בתוך ישראל. שני חשודים, תושבי האזור בשנות ה- 30 לחייהם, נעצרו לחקירה, בסיומה יפתחו הליכים משפטיים נגד הנתפסים.
מנהל יחידת הפיצו"ח במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, רואי קליגר: "בהליך תקין של פיקוח, ביצים המשווקות בישראל מועברות לאחר הטלתן למכוני מיון ברחבי המדינה, שם הן נבדקות ומוחתמות לתאריך פג תוקף וזיהוי של מכון המיון. בזכות המידע המודיעיני שהתקבל ושיתוף הפעולה עם הצבא ומשטרת חברון, הצלחנו למנוע ניסיון לפגיעה בבריאות הציבור ומנענו שיווק של עשרות אלפי ביצים האסורות לשיווק ולמאכל אדם".
משרד החקלאות ופיתוח הכפר אוסר על שיווק ביצים שמקורן מחוץ לגבולות ישראל, בשל העובדה שמדובר במוצר רגיש מבחינה בריאותית, שחייב להיות מפוקח בכל שרשרת הגידול והאספקה. המשרד מבקש מן הציבור להקפיד לרכוש ביצים בנקודות ממכר מוכרות ובטמפרטורה אשר לא תעלה על 20 מעלות. כמו כן, יש לוודא את קיומם של תאריך תפוגה ושם מכון המיון על הביצים.