הודעה לעיתונות

תואר ד"ר לפילוסופיה לאות כבוד לחתן פרס ישראל ההיסטוריון פרופ' שאול פרידלנדר

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב העניקה ביום שלישי השבוע (ה-20 במאי 2014) תואר ד"ר לפילוסופיה לאות כבוד לחתן פרס ישראל, ההיסטוריון פרופ' שאול פרידלנדר. התואר הוענק לה במסגרת מושב חבר הנאמנים ה-44 של האוניברסיטה על ידי נשיאת המוסד האקדמי, פרופ' רבקה כרמי והרקטור, פרופ' צבי הכהן.

בדברי ההנמקה של האוניברסיטה נאמר כי התואר הוענק לו "בהערכה עמוקה לאחד מבכירי החוקרים של היסטוריית השואה, על תרומתו החשובה להארת רזי קיומו של העם היהודי בדורנו, להיסטוריון חסר פשרות שמחבר באומץ אינטלקטואלי נדיר בין ביוגרפיה להיסטוריה, בין גורל היחיד לגורל העם. כילד בתקופת השואה הוא הסתתר במנזר קתולי, מה שדרבן אותו לחקור ללא מורא גם את המרצחים וגם את העומדים מנגד, ביניהם הכנסייה הקתולית והעומד בראשה בתקופת מלחמת העולם השנייה. הוא זכה בפרס פוליצר על ספרי עיון שכתב ובפרס ישראל. הוא עמית קרן מקארתור (הידוע כ"פרס הגאונות"), חתן פרס דן דוד ופרס השלום מטעם התאחדות הספרים הגרמנית".

יצוין, כי במעמד זה העניקה האוניברסיטה תארי ד"ר לפילוסופיה לאות כבוד לששה אישים נוספים: מנהלת המכון הלאומי לבריאות סביבתית בארה"ב, ד"ר לינדה ס' בירנבאום, הנדבן ואיש העסקים ד"ר נחום גוזיק מארה"ב. נשיא אוניברסיטת אוכספורד מבריטניה, פרופ' אנדרו ד' המילטון, ג'יימס מ' ברסלאואר מארה"ב, המוסיקאי-פסנתרן יבגני קיסין וד"ר שריל סבן.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- אוניברסיטת בן גוריון בנגב.