פינה במרכז. יח"צ
פינה במרכז. יח"צ
חנוכת המרכז. יח"צ
חנוכת המרכז. יח"צ
הודעה לעיתונות

מרכז הלמידה של קלט החירום בכפר נרדים שופץ בזכות ארגון "מעגל נשים" ישראל

המרכז מאפשר לילדים שהוצאו מביתם וטרם נקלטו במערכת החינוך, לשמור על רציפות בלימודים ומספק להם סביבה תומכת.

חברות ארגון מעגל נשים ישראל פתחו את ליבן למען ילדי כפר נרדים ותרמו שיפוץ (מהמסד ועד הטפחות) למרכז הלמידה של קלט החירום בכפר הילדים נרדים שבערד. הכפר משמש בית חם ואוהב לכ- 100 ילדים, שהוצאו מביתם ע"י רשויות הרווחה בשל הזנחה ומצוקות קשות, במסגרת של משפחתונים, הפועלים כתאים משפחתיים, של אם בית ו- 9- 8 "אחים ואחיות".

קלט החירום בכפר "נרדים" קולט ילדים המוצאים מביתם מהרגע להרגע, כשהם מתנתקים במיידיות מביתם ומהסביבה בה הם חיו- מוסדות החינוך, חברים ומשפחה. הקלט משמש כתחנת ביניים לילדים בסיכון המצויים במעבר - בין המשפחה הגרעינית למסגרת חוץ ביתית. מדובר בילדים שהוצאו בדחיפות מבתיהם ושמענה מסודר טרם נקבע להם (בשל סיבות משפטיות ומשפחתיות). קליטת הילדים נעשית בשיתוף משרד הרווחה ומשלימה את עבודת האגודה עם ילדים בסיכון. במרכז הקלט מקבלים הילדים סיוע טיפולי מאנשי המקצוע של הכפר ושירותי חינוך ממורים מקצועיים במרכז הלמידה של הכפר. כ- 30% מהם נקלטים במשפחתוני נרדים.

במרכז הלמידה החדש, ע"ש דוד דטנר, מורה ומחנך שפעל בכפר למעלה מ 25 שנה, 4 כיתות לימוד מאובזרות, המשמשות ללימוד פרטני וקבוצתי וכן 3 חדרים, המשמשים את הצוות החינוכי טיפולי וחדר מרכזי לפעילויות ופנאי ומשחקים לילדים. בשעות היום משמש מרכז הלמידה את ילדי קלט החירום של כפר הילדים נרדים. בשעות אחר הצהריים והערב משמש מרכז הלמידה את כל ילדי הכפר לשיעורי עזר ותגבור לימודי בתחומים שונים.

מעגל נשים הוא ארגון התנדבותי א - פוליטי של נשים, שמטרתו חברות ונתינה לקהילה. בכל שנה נבחר פרויקט דגל- השנה בחרו חברות המעגל לשפץ את מרכז הלמידה של קלט החרום שבכפר הילדים נרדים שבערד. בארץ פועלים 17 מעגלי נשים כשכל מעגל פועל באופן אוטונומי וכעמותה רשומה. הנשים החברות בו מחליטות על הפרויקטים, מחלקות מטלות ומגייסות כספים לפי הצורך.

האגודה הישראלית לכפרי הילדים SOS פועלת מזה שלושה עשורים בישראל למען ילדים בסיכון והנה חלק מארגון SOS העולמי. האגודה, הפועלת בשיתוף ובפיקוח משרד הרווחה, מפעילה מודל מיוחד של שני כפרים לילדים בסיכון בדרום הארץ (כפר נרדים- בערד) ובצפונה (כפר מגדים- מגדל העמק), המוצאים מביתם על ידי רשויות הרווחה ו/או בצו בית משפט. האגודה מעניקה בית חם לכ- 250 ילדים ובני נוער בכפרים בסביבה תומכת חמה ומשפחתית. בה בעת היא פועלת בקהילה, בעשייה מניעתית לחיזוק המשפחה. מסגרות אלה נוחלות הצלחה ומאפשרות לילדים רבים להישאר בחיק המשפחה. הקו המנחה הוא מתן של כלים לפיתוח חוסנם הנפשי של הילדים. להעניק להם צ'אנס לחיים תקינים ואופק למימוש הפוטנציאל.

בלה ביגנסקי , מנכ"לית האגודה לכפרי הילדים אמרה: " מרגש לחנוך את מרכז הלמידה ששופץ בידי נשים טובות באמצע הדרך, בתחילתה ובסופה, וכולי תקווה שגם בהמשכה של הדרך".

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- FC-קבוצת פיליזר תקשורת.