חדש במו"פ רמת הנגב גידול פרי חדש - "סופר פרי" - בקרוב גם בשווקים
גידול חדש במו"פ רמת הנגב:
פרי הגוג'י ברי - "הפרי הבריא"
ממדבריות סין ומונגוליה בקרוב במטבח הישראלי
שילוב טעמים של אוכמנייה , צימוק ותות בר.
פרי הגוגי' Goji ((Lycium barbarum ייחודי ונחשב כמזון על (Super Food) וזאת משום שהוא אחד המקורות העשירים ביותר לנוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים) הקיימים בטבע. הוא מדורג בראש הטבלה כמזון בעל יכולת לספוג רדיקלים חופשיים, שכאמור מזיקים לגוף. לפי מדד ((ORAC של משרד החקלאות האמריקאי ((USDA .
בתחנת הניסיונות ברמת הנגב ישנו חיפוש מתמיד אחר גידולים חדשים. גידולים אשר יתאימו לתנאי הנגב הקיצוניים ואף יקנו יתרון לחקלאי האזור. החיפוש מוביל לבחון זנים חדשים של עגבניות או פלפל, או להשתמש בשיטות גידול ייחודיות בעיצוב הצמח או השקייתו. לעיתים מגיע לידנו צמח חדש שעדיין לא מוכר כגידול בישראל ותפקיד המו"פ, לבחון את הפוטנציאל שלו. כך הגיעו ברמת הנגב לניסיונות איקלום של צמח הגוג'י ברי, שיח רב שנתי ממשפחת הסולניים המכונה גם אטד פראי המגיע ממדבריות סין ומונגוליה. הפרי אדום וגודלו כשל אוכמנייה והוא מניב באשכולות באביב עד הסתיו.
הפרי נחשב כמזון על והרפואה הסינית כבר עושה אלפי שנים שימוש בפרי ובעליו. הוא נצרך כטרי או כצימוק וכן בחליטות ומשחות. לפי האמונה ביכולתם להגן על הכבד, לחזק את מערכת החיסון להאריך תוחלת חיים, לשפר את מחזור הדם, לחזק את הראייה, שיפור תפקוד מיני ופוריות ותכונות נוספות.
ובארצות הברית ומערב אירופה גילו את נפלאות הגוג'י ברי והוא הפך לחלק מהתפריט הבריאות משנות ה-2000. עבודות מדעיות שנעשו מצביעות על נוכחות 11 מינרלים חיוניים לגוף ו-22 יסודות קורט ביניהם אבץ, סלניום, סידן וברזל (בכמות רבה) , קרטנואידים, וויטמינים B,C,E ועוד וחומצות שומן. תזונאים מערבים אף סבורים כי גוג'ים מחזקים את מערכת החיסון, משפרים את רמות האנרגיה בגוף, מפחיתים חולשה ועייפות וכן ממתנים תאבון ובכך תורמים לתחושה טובה.
בימים אלו נקטף, זו השנה הראשונה, יבול של פרי זה בתחנת הניסיונות רמת הנגב. החוקרים ממקדים עתה את מאמצים בפיתוח דרכי גידול , קטיף, ושיפור חיי מדף של התוצרת הטרייה. המטרה היא להגיע לפרי טרי איכותי הניתן לשיווק כגידול נישה ליצוא ולחנויות בריאות. (כיום ניתן לקנות בחנויות טבע בארץ גוג'ים מיובאים בצורת צימוק בלבד באריזות קטנות בעלות גבוהה של 120 ₪ לק"ג ויותר. )
חוקרי המו"פ מקווים כי בתוך כשנה יתאפשר גידול מסחרי של הגוג'י כמוצר נוסף של חקלאי רמת הנגב.
מצ"ב- תמונות להמחשה של הפרי ( צילום עופר גיא)
לפרטים: אדוה לויד, דוברת המועצה 0505363513

