הודעה לעיתונות

פרסום נתוני אבטלה לחודש אוגוסט 14

נתוני שירות התעסוקה אוגוסט 2014

מנכל שירות התעסוקה בועז הירש מוסר כי "בחודש אוגוסט נמשכה היציבות בשוק התעסוקה. בנתוני מקור ניתן לראות עלייה במספר דורשי העבודה שהתייצבו בשירות ומספרם עומד על 223.8 אלף לעומת 217.5 אלף בחודש הקודם, עלייה שכולה מוסברת בתופעת פיטורי הקיץ. בנטרול השפעת העונתיות הזו, בנתוני מגמה, מסתמנת ירידה קלה במספר דורשי העבודה שהתייצבו בשירות התעסוקה, ומספרם עומד על 209 אלף, לעומת 209.2 בחודש הקודם.
ניתן להצביע על יציבות גם בקרב קבוצות המשנה של דורשי העבודה שהתייצבו בשירות בהן מפוטרים חדשים ותובעי הבטחת הכנסה" מוסיף הירש.

שירות התעסוקה מעריך כי בקיץ 2014 פוטרו כ- 15 אלף עובדים ועובדות כחלק מפיטורים זמניים שמקורם באי הפעילות של מערכת החינוך בחודשים האלו. תופעה זו גדלה מאז שנת 2008 בכ-70%, מאפיינת בעיקר נשים המועסקות במקצועות ההוראה והטיפול, ובפרט באלו המשתייכות לאוכלוסיות עניות מהממוצע כגון ערביות וחרדיות, בהן הבעיה מכפילה את מימדיה. הרחבה נוספת על תופעת מפוטרי הקיץ ניתן למצוא בתיבה א', וכן בפרסום הייעודי המצורף להודעה זו.

בנוסף, בעקבות מבצע צוק איתן, החל מה9.7 ועד אמצע חודש אוגוסט, היו שיבושים משמעותיים בקבלת קהל בלשכות הדרום שיבושים אשר השפיעו על נתוני המקור של הפעילות בלשכות הדרום. הרחבה על השפעה זו ניתן למצאו בתיבה ב'.

מספרם של תובעי הבטחת הכנסה, בנתוני מגמה מנוכי עונתיות, נשאר ללא שינוי, ומספרם בחודש אוגוסט הסתכם ב- 108.9 אלף בדומה לחודש הקודם.

מספרם של המפוטרים החדשים4 שנרשמו בשירות התעסוקה בחודש אוגוסט, בנתוני מגמה מנוכי עונתיות, נרשמה ירידה קלה של 0.3% בהשוואה לחודש קודם, ומספרם בחודש אוגוסט הסתכם ב- 12.9 אלף בהשוואה ל- 13.0 בחודש קודם.
מספרם של המובטלים3 שנרשמו בשירות התעסוקה בחודש אוגוסט, בנתוני מגמה מנוכי עונתיות ירד בשיעור של 0.2% בהשוואה לחודש קודם, והסתכם ב- 194.8 אלף בהשוואה ל-195.1 אלף בחודש קודם.
מספרם של האקדמאים ללא תובעי הבטחת הכנסה, בנתוני מגמה מנוכי עונתיות נרשמה עליה קלה של 0.7%. בחודש אוגוסט הסתכם מספרם ב- 17.4 אלף, בהשוואה ל 17.3 בחודש הקודם.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- שירות התעסוקה הישראלי.