מפרסם: עמותת האומנים
תאריך: 04/11/2014 10:55
נושא: אמנות, תרבות
תערוכת האישה בראי הזמן
תערוכת האישה בראי הזמן
הודעה לעיתונות

"האישה בראי הזמן" תערוכה קבוצתית ורב שיח בנושא מעמד האישה

תיאטרון הבימה.

פתיחה- 5.11.14 17:30
פאנל – 21.11.14
נעילה 1.12.14
אוצרת: חגית ארגמן
הפקה: עמותת אמני ישראל מתאגדים'''

במהלך חודש נובמבר תקיים עמותת "אמני ישראל מתאגדים" תערוכה קבוצתית של אמניות ואמנים ישראלים בנושא "האישה בראי הזמן" שתוצג בתאטרון הבימה.
תערוכה זו נולדה לאור העובדה שבעשורים האחרונים מעמד האישה הוא נושא חברתי ממדרגה ראשונה, בארץ ובעולם כולו. החברה מקבלת יותר ויותר נשים בעמדות הובלה והנהגה של תאגידי ענק ושל מדינות. יחד עם זאת, נושא השוויון בין המינים עדיין מחייב תשומת לב. שרת התרבות, הגב' לימור לבנת, הכריזה על השנה כשנת האישה, ובהשראה זו החלטנו להקדיש את התערוכה ל״אישה בראי הזמן״. מטרת התערוכה להציג את תהליך השינוי, שעברה החברה הישראלית מאז הקמת המדינה ביחסה לנשים, דרך הפריזמה של האומנית והאמן.
במסגרת התערוכה יציגו כ-60 אמניות ואמנים עבודות ציור, פיסול וצילום, המציגות נשים מתקופות שונות, ממעמדות חברתיים וממגזרים שונים.
התערוכה תוצג במסגרת שיתוף פעלה בין עמותת "אומני ישראל מתאגדים" ותנועת שי"ן (שוויון ייצוג נשים). ב- 21.11.14 נקיים, בצד התערוכה, דיון על נושא מעמד האישה/האמנית בישראל. הדיון יהיה פתוח לקהל הרחב.
בתום חודש נובמבר תנדוד התערוכה למספר מוקדים נוספים בדרום הארץ ובצפונה (נכון למועד כתיבת שורות אלו אשקלון, אילת, מעלה יוסף וקריית ים הביעו נכונות לקחת חלק בפרויקט). בכל אחת מהתחנות בהן תחנה התערוכה יתקיים שיח מקומית על מעמד האישה בשיתוף הנשים המקומיות.
כל עבודות האמנות יוצגו למכירה לטובת האמניות/ם כשהרעיון הוא שזהו מיזם העצמה לאומניות/ים שלא יהיו תלויים באחרים למכור ולהציג את עבודותיהם, הם יוזמים את התערוכות בעצמם יוצרים שיתופי פעולה שונים, ללא תלות במוסדות מוזיאליים או גלריות מתווכות.
אנו מקווות כי נוכל לסיים את המיזם בתצוגת התערוכה בכנסת ישראל.
מעמד האישה-האמנית בשדה האמנות ובעולם העסקי:
מקרה הבוחן של ישראל

בפאנל זה ישוחחו נשים – אמניות, אקטיביסטיות וחוקרות אמנות – אודות החסמים העומדים בפני נשים בכל הקשור לסוגיות של התפרנסות בכבוד בתחום מומחיות זה. נשים מקבוצות שונות בחברה בישראל יציגו סיפורים אישיים וניתוח של החסמים העומדים בפניהן כאמניות המבקשות להתפרנס מאמנותן.
מהניתוח עולה כי סוגיות "אוניברסליות" של תגמול ומקצועיות – הנתפשות כיסוד מוסד בשוק עבודה מקצועי – נדמות בדמיון התרבותי כתכונות לא רלוונטיות עבור ייצור של אמנות, והדבר נכון במיוחד כשנפנים להיבטים המגדריים של הנושא והנובעים מעצם היות האמניות נשים שחיות ומתנהלות בתרבות פטריארכלית. זאת ועוד, ממדים נוספים בהם אתניות, לאומיות ומעמד, מוסיפים נדבכים של קושי עבור אמניות ממגוון קבוצות, לצד ממדים של סוכנות והתפתחות מעצימה. הרצאותיהן של האמניות והחוקרות מבקשות להסיט את המסך הכבד המסתיר את האמת המסתתרת בין קפליו של מיתוס השוויון בשדה האמנות.
את הפאנל תנחה הגב' אילנה שושן, מראשי תנועת שי"ן.
בפאנל ייקחו חלק:
ד"ר טל דקל (חוקרת אמנות ומגדר, אוניברסיטת תל אביב) : מבוא - אודות נשים במקצוע האמנות.
דוברת: גב' שירה ריכטר (אמנית) – אמנית ואֶם: האם אפשרי לשלב בין שני הדברים?
דוברת: גב' חנאן אבו חוסיין (אמנית) – להיות אמנית ערבייה בישראל.
דוברת: גב' שולה קשת (אמנית) – אמנות ומערכת התמיכות של המדינה, חסמים מול מערך המרכ"בה וקשיים של אמניות מקבוצות מודרות.
דוברת: גב' זוודיתו יוסף (אמנית) – אמנות המיצג בישראל כאמנות בלתי סחירה, או: איך בעצם מתפרנסות מזה?
דוברת: ד"ר הדרה שפלן קצב (חוקרת אמנות, ראש החוג לאמנות, מכללת סמינר הקיבוצים) – על הכשרת אמניות צעירות במערכת האקדמית בישראל: הקניית כלים לקראת כניסתן לעולם המקצועי של האמנות.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- עמותת האומנים.