מימין: הילה דוידוב, יעל ארד, גילי לוסטיג ועופר שמעוני
מימין: הילה דוידוב, יעל ארד, גילי לוסטיג ועופר שמעוני
לוגו האולימפיזים
לוגו האולימפיזים
הודעה לעיתונות

הוועד האולימפי בישראל השיק היום את הפרוייקט הלאומי - אולימפיזים בשיתוף עם הפיקוח על החינוך הגופני במשרד החינוך

הוועד האולימפי בישראל השיק היום את הפרוייקט האולימפי הלאומי - אולימפיזים - מחנכים לערכים אולימפיים בשיתוף עם הפיקוח על החינוך הגופני במשרד החינוך, בסיוע הוועד האולימפי הבינלאומי באמצעות קרן האולימפיק סולידריטי.
מצוינות, ידידות וכבוד הם שלושת ערכי הליבה של התנועה האולימפית, המעניקים לנו השראה ברמות האישיות והארגוניות.
על פי התוכנית של הוועד האולימפי בישראל להטמעת הערכים האולימפיים, שהוצגה היום במסיבת עתונאים מיוחדת בוועד האולימפי בישראל, יצא הפרוייקט לדרך במהלך חודש זה בארבעה עשר בתי ספר (חטיבות ביניים), יטלו בו חלק 15 בתי ספר וישתתפו כ- 700 תלמידים. בשנת הלימודים הבאה ,בשנה האולימפית לקראת ריו 2016, יועצם הפרוייקט ויופעל בחמישים בתי ספר וצפויים להשתתף בו כ-2500 ילדים. בעתיד יוצע קורס באולימפיזם בתוכנית הלימודים של כתות י' כקורס בחירה.
מדובר בפרוייקט חדש בישראל. מדינות רבות מפעילות את תוכנית האולימפיזיים בינהן: ארה"ב, אוסטרליה,בריטניה, צרפת,ספרד, פורטוגל, סין, קנדה, ברזיל, ניו זילנד ואחרות. עפ"י הוועד האולימפי הבינלאומי מדינות המארחות משחקים אולימפיים חייבות להציג בתוכנית האסטרטגית שלהם את הפצת הערכים האולימפיים בתוכנית החינוכית בבתי הספר. נציין כי לקראת בייג'ינג 2008 נחשפו לאולימפיזם 400 אלף בתי ספר ונחשפו לפעילות כ-400 מיליון ילדים. לפני משחקי לונדון 2012 נחשפו לפרוייקט למעלה מ-800 אלף תלמידים
בכ- 20,500 בתי ספר.
"מחנכים לערכים אולימפיים" הינה תכנית ייחודית ששמה לה כמטרה להטמיע את הערכים האולימפיים בקרב תלמידי בתי הספר. הספורט הוא שפה אוניברסלית. הספורט מלמד לשאוף למצוינות בכל תחומי העשייה, לחיות בידידות ובשלום, לכבד את עצמינו, את האחר ואת הכללים והחוקים. מצוינות, ידידות וכבוד הם הערכים האולימפיים הבסיסיים ויש לעגן אותם בכל פעילויותינו.
חשיבות הספורט נוגעת לקידום הבריאות ומסייעת במניעת, ואף בריפוי מחלות של הציביליזציה המודרנית. מדובר בכלי חינוכי שמטפח התפתחות קוגניטיבית, מלמד התנהגות חברתית ומסייע בקרוב לבבות בקהילה.
התכנית "מחנכים לערכים אולימפיים" פותחה על פי התפיסה הרעיונית הרואה בספורטאי הצמרת דמויות לחיקוי המשפיעות על בני נוער ומבוגרים כאחד, מהם ניתן ללמוד ערכים וכישורי חיים, כמו למשל: שליטה עצמית, דבקות במטרה, התמדה, קבלת החלטות ועוד. ביכולתם של ספורטאי הצמרת להשפיע רבות על בני נוער ומבוגרים כאחד.
מטרת העל של התכנית היא: לבנות עולם טוב יותר באמצעות החינוך הגופני והספורט וחינוך לערכים האולימפיים. העיסוק בספורט והעלאת המודעות בקרב התלמידים לקשר בין פעילות גופנית ואיכות החיים, ועידוד התלמידים לעסוק בפעילות גופנית במעגל החיים תוך ניהול אורח חיים בריא תתרום רבות לבריאותם הגופנית ולבריאותם הנפשית.
בשנת תשע"ה, נפעיל את התכנית כפיילוט במספר בתי ספר נבחרים המייצגים אתה המחוזות השונים. התכנית תמומן על ידי קרן האולימפיק סולידריטי באמצעות הוועד האולימפי הישראלי. בשנה"ל תשע"ו תורחב התכנית לבתי ספר נוספים.

התכנית תכלול 6 מפגשים במהלך השנה:

  1. המשחקים האולימפיים.
  2. רגעים כחול לבן: זוכי המדליות האולימפיות הישראלים, ספורטאים בולטים כמו אסתר רוט שחמורוב, טל ברודי, עומרי כספי ואחרים ורצח י"א חללי מינכן.
  3. הערכים האולימפיים: מצוינות, ידידות וכבוד והערכים הפראולימפיים: שוויון, התמדה, השראה ואומץ.
  4. אורח חיים בריא - מפגש עם תזונאי/ת.
  5. ביקור בחוויה האולימפית ומפגש עם ספורטאי/ת אולימפי/ת.
  6. אירוע שיא: ארגון היום האולימפי בבית הספר.
לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- הוועד האולימפי בישראל.