מפרסם: עדנה דור-און יחסי ציבור
תאריך: 03/05/2015 14:45
נושא:
דר' צבי קירש - מנהל מחלקה במרכז לברה"נ מעלה הכרמל
דר' צבי קירש - מנהל מחלקה במרכז לברה"נ מעלה הכרמל
הודעה לעיתונות

על טרנסג'נדריות ופסיכיאטריה, ובחירת ד"ר קירש כיו"ר החדש של איגוד הפסיכאטריה בישראל סניף חיפה והצפון

"יש לטפל בטרנסג'נדר כאדם ללא קשר למינו, ולדעת שהטיפול בתחום בריאות הנפש הוא לא רק תרופתי, אלא הוליסטי, וכולל גם טיפול פסיכולוגי, תרפיה באמצעות אמנות, ביבליותרפיה, דרמה ובעלי חיים, בהתאם לצרכי המטופל ותוך התייחסות למשפחתו ולסביבה בה הוא חי. הטיפולים הנפשיים ניתנים לטרנסג'נדרים כאשר מתעוררות בעיות של הסתגלות המלוות בדיכאון וחרדה. לצערי אין מספיק מודעות ואין מספיק מטפלים עם ניסיון רב בתחום ויש צורך לשנות זאת". כך סיכם ד"ר צביקה קירש – מנהל מחלקה במרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל, את יום העיון על פסיכיאטריה וטרנסג'נדריות שקיים איגוד הפסיכיאטריה בישראל סניף חיפה והצפון.

אחרי הברכות של פרופ' אלכסנדר גרינשפון – היו"ר היוצא של האיגוד, אמר ד"ר דוד רבינוביץ מהחטיבה הפסיכיאטרית בביה"ח רמב"ם, שכיום מתייחסים לטרנסג'נדר בהתאם למגדר שהוא בוחר להיות בו עפ"י תחושותיו הפנימיות. אין טיפול נפשי שיכול "לתקן" זהות מגדרית, אך ניתן לעשות תיקונים בגוף.
פרופ' יהודה אולמן – מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בביה"ח רמב"ם, ציין שכ- 90% מהטרנסג'נדרים בוחרים לקבל טיפולים הורמונליים ולעבור ניתוחים לשינוי מין, אך אין כיום בארץ מספיק מומחים בכירורגיה שעוסקים בשינויי מגדר, ויש צורך לשפר זאת. בכל מקרה כאשר אדם מגיע להכרה שהוא רוצה לעבור שינוי שכזה, לא מומלץ לעשות זאת לפני גיל 18-20 ורק כאשר הוא משוכנע לחלוטין שזה אכן רצונו.
גב' נורה גרינברג – יועצת לזהות מיגדרית הבהירה שיש לבוא לטיפול בטרנסג'נדר ללא דעות קדומות ולטפל בו כבכל מטופל אחר. דגש גדול ניתן לליווי ותמיכה במשפחתו של הטרנסג'נדר שעוברת גם כן טלטלה וקושי להסתגל למצב החדש.

ביום העיון הופיעה טרנסג'נדרית, שריגשה את הנוכחים בסיפורה על התהליך הקשה והמורכב שעברה מאז שגילתה כנער צעיר שהיא שייכת בעצם למיגדר אחר, ועל מה שעברה עם משפחתה והסובבים אותה.

בסיומו של יום העיון נערכו בחירות וד"ר צביקה קירש מהמרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל, נבחר פה אחד כיו"ר החדש של איגוד הפסיכיאטריה בישראל סניף חיפה והצפון, לקדנציה של שלוש שנים. ד"ר קירש אמר שבכוונתו לקדם את המגוון הרחב של המקצועות הטיפוליים הנלווים לפסיכיאטריה, שיש להם תרומה גדולה לתהליך הטיפולי. כמו כן מתכוון ד"ר קירש להמשיך ולהעמיק את הקשר בין מחלקות האשפוז הפסיכיאטריות לבין המטפלים בקהילה, כחלק מהמאמץ למנוע מהמטופלים אשפוזים ואשפוזים חוזרים בביה"ח .

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- עדנה דור-און יחסי ציבור.