מפרסם: Ms comms
תאריך: 04/05/2015 10:32
נושא: טכנולוגיה והייטק, רכב
הודעה לעיתונות

תחזית ARM: ביצועי המחשוב ברכב עתידים לגדול פי מאה בעשור הקרוב

בהשוואה ל-2016 עתידים ביצועי המעבדים בתחום מחשוב הרכב לגדול פי עשרים עד שנת 2018 ופי 40-50 עד 2020

ARM, הספקית המובילה של פתרונות IP לתעשיית האלקטרוניקה, מציעה רישוי לתמיכת בטיחות פונקציונלית עבור כל משפחות המעבדים Cortex-A, Cortex-R ו-Cortex-M במטרה לספק יציבות אמינה יותר לשימוש בכלי רכב בשעה שהתעשייה נאבקת לעמוד בדרישות המחשוב ההולכות וגדלות במהירות עצומה. התמיכה תסייע לאקו-סיסטם של ARM לעצב את טכנולוגיות הדור הבא כאשר יצרניות הרכב מתכננות מערכות מורכבות יותר ויותר של מידע, בידור וסיוע לנהג. כבר כיום מצויות מערכות על-גבי שבב (SoCs) מבוססות ARM בשימוש נרחב בענף הרכב.

לפי תחזית ARM, עד 2024 צפויים כלי רכב המצוידים ב-ADAS (מערכות סיוע מתקדמות לנהג) להזדקק לביצועי מחשוב גבוהים פי מאה לפחות מאלו הקיימים בדגמים של שנת 2016, והבטיחות הפונקציונאלית תעמוד בראש סדר העדיפויות של הענף. כאשר ARM מציעה לשותפותיה את חבילת הבטיחות הפונקציונאלית הראשונה בתעשייה למעבדי יישומים היא למעשה מסייעת לתמוך בחזון הזה. נכון להיום, חברות חייבות לבנות מערכי בטיחות מלאים משלהן, שבב אחר שבב, תוך שהן נדרשות באופן מתמשך לאותם מאמצי פיתוח, מה שמגדיל את העלויות. יעילות טובה יותר של שרשרת האספקה תהיה חיונית ליצרניות הרכב במאמציהן לאזן בין דרישות המחשוב ההולכות וגדלות של דגמי הדור הבא לבין תמחור שימשיך להיות תחרותי ואטרקטיבי.

חבילת מסמכי בטיחות ל-ARM Cortex-A כוללת תמיכה במעבדי Cortex-A עתידיים עם חבילות ראשוניות עבור רישוי המעבדים Cortex-A57, Cortex-A72 ו-Cortex-A53. בנוסף, מציעה החבילה סיוע בפיתוח והערכות בטיחות של תכנוני SoC כדי לעזור לעמוד ביעדים של תקני בטיחות פונקציונאליים כדוגמת ISO 26262 ו-IEC 61508 וכן חוברת הדרכה לבטיחות, דו"ח RMEA ודו"ח ממשק פיתוח.
המסלול ליצירת מערכות על-גבי שבב (SoCs) עתירות ביצועים ומותאמות לרכב יאפשר קיומן של ADAS עתידיות המבוססות על טכנולוגיות ראייה ומכ"ם ועל יכולות נוספות של מידע, בידור וסיוע לנהג. במכוניות המתקדמות הקיימות כיום בשוק ניתן למצוא יותר ממאה מעבדים המשתמשים בעשרות מיליוני שורות קוד. כדי לעמוד בדרישות ה-ADAS העתידיות צופה ARM כי בהשוואה ל-2016 עתידים ביצועי המעבדים לגדול פי עשרים עד שנת 2018, פי 40-50 עד 2020, ופי מאה עד 2024. העמידה ביעדים השאפתניים הללו תצריך תמיכת בטיחות פונקציונאלית עמוקה יותר ו-SoCs חסכוניים באנרגיה ועתירים בביצועים.
שותפותיה של ARM משתמשות בטכנולוגיה החדשה ביותר כדי לשרת את צרכיו של ענף הרכב, בתחום הבידור והמידע כמו גם ביישומים של סיוע לנהג. השימוש כולל את המעבדים Cortex-A53 ו-Cortex-A57, והשותפות של ARM, פריסקייל וטקסס אינסטרומנטס כבר הודיעו כי בכוונתן לאמץ את מעבדי Cortex-A72 ש-ARM השיקה לאחרונה עבור מערכות על-גבי שבב בתחום הרכב.

אודות ARM
הטכנולוגיות של ARM מצויות בלב ליבם של המוצרים הדיגיטליים המתקדמים בעולם. הטכנולוגיה של החברה מאפשרת היווצרותם של שווקים חדשים ומקדמת שינוי מהותי של תעשיות ושל החברה בכלל. חברת ARM מתכננת מעבדים מדרגיים וחסכוניים באנרגיה וטכנולוגיות נלוות במטרה לספק את הבינה לקשת רחבה של יישומים, מחיישנים ועד לשרתים, כולל טלפונים חכמים, טאבלטים, תשתיות ארגוניות והאינטרנט של החפצים.
הטכנולוגיה החדשנית של החברה מורשית על-ידי שותפות ARM שהוציאו לשוק יותר מ-50 מיליארד SoCs (מערכות על גבי שבב) המכילות את הקניין הרוחני של החברה מאז הוקמה ב-1990. ביחד עם ה"קהילה המחוברת" של ARM פורצת החברה עוד ועוד מחסומים כדי להביא חדשנות למפתחים, למתכננים ולמהנדסים, ולפלס עבור חברות האלקטרוניקה המובילות נתיב מהיר ואמין אל השוק. משרדיה הראשיים של החברה ממוקמים בקיימברידג', אנגליה והיא מעסיקה יותר מ-2300 עובדים. לחברה למעלה מ-25 מרכזי פיתוח ומשרדי מכירות ברחבי העולם. ARM ישראל הוקמה בשנת 2000 ופעילותה מתמקדת במכירת רישיונות IP באופן ישיר ומכירת כלים באמצעות מפיץ. מנהל פעילות החברה בישראל – מאורו דיאמנט. www.arm.com

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- Ms comms.