מפרסם: סבבה בצפון
תאריך: 29/10/2015 09:51
נושא: בריאות
תמונה- דוברות העמק
תמונה- דוברות העמק
הודעה לעיתונות

בשורה לצפון: במרכז רפואי העמק בעפולה נפתח המכון לשיקום הלב

בשורה גדולה לתושבי הצפון – במרכז רפואי העמק נפתח המכון לשיקום הלב, שבו מופעלת תכנית ייחודית למטופלים הלוקים במחלות לב, במטרה להחזירם לחיים של שגרה ולצמצם את הסיכוי שלהם לעבור אירוע לב נוסף שיסכן את חייהם.

במערך לרפואת הלב במרכז רפואי העמק בניהולו של ד"ר יואב תורג'מן מטופלים מידי שנה אלפי חולים במחלות שונות של הלב, ובהם מאות שעוברים מידי שנה צנתור דחוף בעקבות אירוע מסכן חיים המוכר לנו כ"התקף לב".
השבוע נחנך לראשונה באזור המכון לשיקום הלב במרכז רפואי העמק בניהולו המקצועי של הקרדיולוג הבכיר ד"ר מנחם נהיר. "אנשים שעברו התקף לב מתארים תחושה של כאבים בחזה, קוצר נשימה, בחילות והזעה, בדקות שחולפות לפני הצנתור שהציל את חייהם.
אלא שהצנתור הוא רק תחילתו של תהליך החלמה ממושך הנדרש לריפוי ולשיקום הלב", מסביר ד"ר מנחם נהיר.
תוכנית השיקום נמשכת כשלושה חודשים והיא כוללת ליווי של רופא מומחה בקרדיולוגיה, הערכה של היכולת לבצע מאמץ, ותוכנית אימון המותאמת על ידי פיזיותרפיסט המתמחה בתחום זה. הפעילות הגופנית מתבצעת שלוש פעמים בשבוע במכון לשיקום הלב בהתאם לתכנית האישית שהותאמה לכל חולה, בעזרת מכשירי כושר שונים כגון ריצה, אופניים, אופני יד, משקולות ומכשירי כח. ומטרת האימון היא ללמד את המטופל כיצד להמשיך את הפעילות הזאת באופן קבוע בבית, בטיילת, בשדות או במכון כושר רגיל.
"לאחר התקף לב המטופל נמצא במתח ובחרדה" מסביר ד"ר נהיר, "הוא חושש ולא בטוח מה עליו לעשות כדי למנוע את ההתקף הבא, מה מותר לאכול, האם מומלץ לבצע פעילות גופנית, מה זה כולסטרול טוב ושאלות רבות אחרות, וככל שהמטופל יקבל בהקדם את התמיכה הרגשית והגופנית הנדרשת, כך הוא יחזור מהר יותר לשגרת חייו בכל ההיבטים", מסביר ד"ר נהיר.
תוכנית שיקום הלב נותנת מענה לצרכים הגופניים, החברתיים והפסיכולוגיים של כל מטופל ומטרתה לאפשר את השתלבותם מחדש של מטופלים שלקו בליבם. התוכנית מבוססת על פעילות גופנית מודרכת תחת השגחה, אשר במהלכה יש התייחסות לאיזון תרופתי, חינוך לבריאות, יעוץ תזונתי ובכלל טיפול בגורמי הסיכון למחלה.
חלק עיקרי בתכנית הוא המפגשים וההרצאות עם אנשי מקצוע שונים ובהם: אחות, דיאטנית, רוקח, עובדת סוציאלית ועוד.
"במסגרת ההרצאות אנו נותנים למטופלים כלים להבין מהי מחלת הלב וכלי הדם והגורמים לה, מסבירים מהן שיטות המניעה והטיפול, ומדברים גם על התועלת של התרופות מול תופעות הלוואי", מסביר ד"ר נהיר.
"מחקרים שנעשו בנושא מלמדים אותנו שכאשר מסגרת השיקום נמצאות במרחק גדול ממקום המגורים, חולי הלב יבחרו לוותר על תהליך השיקום או שהם יתחילו בשיקום אך לא יתמידו ולבסוף ינשרו מהתכנית", מסביר ד"ר נהיר. "לכן פתיחת המכון במרכז רפואי העמק היא ברכה ובשורה גדולה לתושבי האזור".

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- סבבה בצפון.