יו"ר הגיחון מר אבי בלשניקוב
יו"ר הגיחון מר אבי בלשניקוב
הודעה לעיתונות

יו"ר הגיחון אבי בלשניקוב: על רשות המים להכיר בעלויות הפעלת מערך ניטור ובקרה על איכות מים

בהמשך לפרסום דו"ח מבקר המדינה, בו נמתחה ביקורת על איכות המים במספר מקומות בארץ, להוציא את ירושלים, מבשרת ציון ואבו גוש, בהם מסופקים מים איכותיים ביותר על-ידי חברת הגיחון, מציין מנכ"ל הגיחון מר זהר ינון, כי איכות מי השתייה המסופקים ע"י חברת הגיחון הינם טובים ותואמים את כל הוראות החוק ומשרד הבריאות.
עוד הדגיש מר ינון, כי חברת הגיחון הינה תאגיד המים היחיד בישראל המפעילה מעבדה מצוידת ומוסמכת (בהתאם לתקן של הרשות הלאומית להסמכת מעבדות) לאיכות המים וכן מערך של סנסורים, דוגמים ותוכנה המנתחת באופן רציף (near real time) את נתוני איכות המים.
חברת הגיחון פועלת בשקיפות מלאה ומפרסמת באתר האינטרנט דו"חות חודשיים ושנתיים על איכות המים בירושלים, מבשרת ואבו גוש. בנוסף, חברת הגיחון הינה שותפה מרכזית במאגד safewater הכולל גם את חברת המים של ציריך משוויץ וגופי מחקר מגרמניה ושבדיה במסגרת תוכנית ה-7FP במימון האיחוד האירופי שתכליתה פיתוח סנסורים חדשניים לניטור איכות מים בסביבה אורבנית. תוכנית זו מבססת את מעמדה של חברת הגיחון כמובילה גלובלית בתחום ניטור איכות מים בסביבה אורבנית.
יו"ר הגיחון, מר אבי בלשניקוב, הוסיף כי בין היתר בשל רגישותה של ירושלים, פיתחה חברת הגיחון יכולות ניטור ובקרה על איכות מים שאינן קיימות בתאגידי מים אחרים. בלשניקוב הביע תקווה שבעקבות דו"ח המבקר החמור, הדבר יביא לכך שרשות המים תכיר בעלויות הפעלת המערך הנ"ל, שכן לאור הדו"ח לא ניתן כיום להטיל ספק בנחיצותו כחלק ממערך אבטחה והביטחון של אמינות אספקת המים בישראל.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- הגיחון תאגיד הביוב והמים של ירושלים.