במקום להיות מתוסכל מהבנק שלך, אולי פשוט תנהג כמוהו?
במקום להיות מתוסכל מהבנק שלך, אולי פשוט תנהג כמוהו?
הכותרות הגדולות בשבועות האחרונים בנוגע להגבלת שכרם של מנהלי הבנקים לעד 2.5 מיליון ₪ לשנה בהשוואה לשכר של כ 9 מיליון ₪ כפי שמשתכרים מנכ"לי הבנקים הגדולים , פועלים ולאומי, מוכיחות שוב שאין גוף עסקי שמעלה בציבור תחושות כעס ותסכול כמו המערכת הבנקאית.
לכאורה הבנק הוא שרות הכרחי בעולם המודרני, ותפקידו לתווך בין אנשים בעלי ממון לאלו שזקוקים לכסף . הבנק בעצם קונה כסף מהמפקידים ושומר עליו, וכנגד מוכר כסף למלווים וגובה על כך ריבית.
פעילות פשוטה כל כך לא הייתה אמורה לייצר כעס כה גדול של הציבור כלפי הבנקים, אלא שלאורך השנים, הפכו הבנקים למערכות בירוקרטיות ענקיות, עמוסות בפקידים ומחלקות שלמות שתפקידם להרחיב את פעילות הבסיסית של הבנק לעוד סוגי תיווך פיננסי, כמו הלוואת לדיור, רכב, עסקים, תיווך ברכישת ני"ע, פעילות המרת מט"ח וסחר חוץ ועוד ועוד.
ואז נולדו העמלות.
כדי להחזיק את המערכת הבירוקרטית הענקית שצמחה בבנקים, החליטו הבנקים שצריך וניתן לגבות עמלות על כל פעולה או שרות שנותן הבנק הן לאלו שלווים (אלו שזקוקים לכסף מהבנק), והמוזר יותר הן לאלו שמלווים ( אלו שיש להם כסף ובעצם מלווים כסף לבנק ). והלקוחות, הם משלמים! על כל פעולה בבנק יש חיוב, ספרי העמלות של הבנקים מונים עשרות עמודים עם שמות מוזרים, והלקוחות ששבויים ע"י הבנקים כי אין להם אלטרנטיבה, משלמים ובגדול . בשנת 2015 גבו הבנקים עמלות בישראל בסך של כ 15 מיליארד ₪ !!! שמימנו משכורת בגובה של כ 17.5 מיליארד ₪ לעובדי הבנקים.
אם אתה לא יכול לנצח אותם תצטרף אליהם.
כשמביטים על נתוני ההכנסות של הבנקים מעמלות, מבינים ברגע מהיכן מגיע הכעס הציבורי עליהם. הפעילות הקלאסית של הבנק הפכה להיות מפלצת של עמלות, והציבור ששבוי על ידי הבנקים סובל.
בשביל הלקוחות שזקוקים לבנק אין בשורות, אלו הלקוחות שזקוקים להלוואות בכדי לממן את רכישת הדירה שלהם, האוניברסיטה, הרכב ועוד. דברים שמאוד קשה להגיע אליהם רק מחסכון והבנק בעצם נותן באמצעות הלוואות את הגישה להם.
אבל לאלו שיש כסף יש אלטרנטיבה, חלקם כבר משתמשים בה ומלווים כסף לבנק ע"י רכישת אג"ח (אגרת חוב) של הבנקים ומקבלים מהבנק ריבית יותר גבוהה ע"י אחזקת האג"ח מהריבית שהבנק מציע על פיקדון.
בימים אלו, לקוחות בעלי אמצעים, המשתמשים בשרותי מנהל תיקי השקעות, יכולים לקבל עמלה תמורת רכישת אג"ח של הבנק, כלומר לא רק ריבית טובה יותר ממה שהבנק ייתן להם בפיקדון, אלא אפילו עמלה על כך שהם מלווים כסף לבנק.
כל מה שהם צריכים לעשות, זה לפנות למנהל התיקים, ולהתעניין ברפורמת ההנפקות המוסדיות שרשות ני"ע הנהיגה מחודש דצמבר 2015, ובכך גם אתם יכולים להפוך מלקוח בבנק ל"בנק" בעצמכם.
בחסות להבה – בית השקעות אישי - http://www.lpm.co.il
למידע נוסף: ברק הורוביץ, 054-7823353, טלפון: 03-6888116, [email protected]
אודות חברת להבה
חברת להבה, החלה את פעילותה בשוק ההון בשנת 1992 כחברה שעיקר עיסוקה בניהול תיקי השקעות מאז נהנית החברה ממוניטין טובים בקרב לקוחותיה ובקרב אנשי מקצוע בשוק ההון בזכות הישגיה המקצועיים, היקף מרשים של הנכסים שהיא מנהלת ויושרה ואמינות ללא רבב.
החברה עשתה לה שם כחברה אשר הצטיינה לא רק בתוצאות, אלא גם בשירות קרוב וקשוב, אשר בנה לה קהל לקוחות נאמן.
בשנת 2007, הצטרפו לחברה שותפים חדשים - מיכה צ'רניאק וברק הורביץ , שהזרימו דם חדש ותפיסות מקצועיות מתקדמות לחברה.
החברה השיקה פעילויות חדשות בשוק ההון, קלטה כוח אדם מקצועי איכותי ומנוסה ובמערך מיחשוב חדשני.
בשנת 2014, מזגה לתוכה להבה את בית ההשקעות החיפאי פלטינום, ומנהלי החברה, גדי הבר ואבי מואב הופכים לשותפים פעילים בבית ההשקעות ומנהלים את הסניף הצפוני של להבה.
בזכות הגישה הסולידית היחודית, השכילה להבה להתבסס על מחלקת מחקר עצמאית ובלתי תלויה אשר הובילה לתוצאות יוצאות דופן בשוק ההון מיום הקמתה בכלל, ובשנים המאתגרות האחרונות בפרט.
דבר שהוביל לגידול משמעותי בנכסיה המנוהלים שהגיעו להיקף של כמיליארד ₪ בימים אלו.
במשך 24 שנות פעילות להבה רכשה לעצמה מוניטין של יושר, אמינות ומקצוענות והפכה למקור ידע אמין ואיכותי עבור לקוחותיה, יועצי השקעות ופעילים בשוק ההון.