מפרסם: סדן הפקת אמנות
תאריך: 04/04/2016 09:45
עדכון: 04/04/2016 09:51
נושא: אופנה, אקטואליה, בידור ופנאי

אירוע הסיום הססגוני ייענל את פסטיבל ירושלים לאמנויות 2016

יום ג', 05 אפר' 2016 בשעה 20:00
מיקום: מוזיאון ארצות המקרא
כתובת: שמואל סטפן וויז 21, ירושלים (מפה)
משך: שעתיים וחצי
תיאטרון מיסתורין
תיאטרון מיסתורין
תיאטרון מיסתורין
תיאטרון מיסתורין
תיאטרון מיסתורין
תיאטרון מיסתורין
תיאטרון מיסתורין
תיאטרון מיסתורין
הודעה לעיתונות

"הרייב של כל הזמנים"-אירוע הסיום הססגוני יינעל את פסטיבל ירושלים לאמנויות 2016

"הרייב של כל הזמנים"

ערב נעילת פסטיבל ירושלים לאמנויות 2016 במוזיאון ארצות המקרא: אמנות בינתחומית מסעירה ומקורית ברייב לילי חד-פעמי במוזיאון

ביום שלישי, ה- 05 באפריל 2016, יתקיים אירוע נעילת פסטיבל ירושלים לאמנויות הבמה, באירוע לילי מכושף במוזאון ארצות המקרא ירושלים. השנה בחר הפסטיבל ליצור במה ירושלמית מקורית ולחבר בין מוזאון ארצות המקרא לתיאטרון מסתורין ויוצרים עצמאיים לאירוע ייחודי אחד בו יהפכו גלריות המוזיאון למועדון לילה אמנותי, בינתחומי ומסעיר. הגלאם המיוחד של העולם העתיק יעטוף את חלל המסיבה בו יתרחשו במקביל מופעי וידאו, מחול, סאונד ופרפורמנס. העבודות יבחנו באופן מקורי את עולם הטקסים והשפה המיוחדת להם מראשיתם בעולם העתיק כפי שמציג המוזאון, ועד להתגלמותם בסצנות המודרניות של היפ הופ, ספוקן וורד, מוסיקה ומחול. תאטרון מסתורין יצר עולם תוכן, רעיוני ועיצובי, שמתכתב עם המרחב המוזאלי ובתוכו יוצגו עבודותיהם של יוצרים ירושלמים. האירוע החותם את פסטיבל ירושלים לאמנויות, מיוזמת אגף תרבות ואמנויות בעיריית ירושלים נוצר במטרה לחבר בין יוצרים עצמיים בינתחומיים, מוסדות תרבות וגופים אמנותיים.

האירוע יחל בשעה 20:00, וייחתם עם מופע מוסיקלי של להקת בינת' אל-פאנק.

המופעים נבחרו במיוחד עבור ערב הנעילה בהשראת גלריות מוזאון ארצות המקרא תוך התייחסות מיוחדת והתאמה לתקופות, המרחב וההיסטוריה הגלומה בתערוכות. לערב אחד, כל מוצגי המוזאון יקבלו פרשנויות אישיות של אמנים שיצרו במיוחד יצירות אישיות והמוזיאון ילבש צורה חדשה ומפתיעה. המבקר שיכנס בפתח המוזיאון יפגוש זירה מסיבתית סוחפת כאשר בדמויות המארחים יוצבו בובות ענק מוארות, השומרות על הסף, בדומה ליצורים המוצבים בפתחם של ארמונות עתיקים. יצורים מכונפים ילוו את הבאים בעבודת סאונד מרתקת של אומן הסאונד והווידאו ארט, פיקה מגריק ושחקני תיאטרון מסתורין בלחשי כישוף וכיבוד ססגוני ממגשים עמוסי חרוזים, שרשראות מנצנצות ופירות מוזהבים. גלריות המוזאון יקבלו ממד חדש ומעוצב על ידי תאורה מקורית מבית היוצר של חברת מג׳נטה הירושלמית אשר תייצר מגוון של אווירות וטקסטורות אסטטיות, הדגשת מוצגים ומשחקים של אור וצל.

עשרות אמנים ירושלמים יציפו את החללים בעבודות מקוריות שמשוחחות עם תכני המוזאון ומעניקות פרשנות מודרנית לעולם העתיק. המציגים, אומנים ירושלמים צעירים לצד אמנים בעלי שם בין-לאומי בתחומם: המעגל - הקרנת עבודת וידיאו דאנס של הרקדנית תום לב והציירת אחינועם דרעי החוקרות את המפגש העדין בין רישום לריקוד. הטאטו לאונצ'- זוג רקדני תיאטרון מעטרים זה את גופו של זה באותיות וציורים ומתוך שיח עם הסימנים העתיקים המוצגים בחלל ועל רקע צלילים אתניים של אמנית הקול מרינה דיכטר ששרה בלייב.

זמן אישי - מפגש בין יצירת המחול 'שדות תלתלן' של הכוריאוגרפית עירית עמיחי לעבודת סאונד ו-ווידאו ארט, במעטפת עיצובית חדשה שתישא את היצירות לממד זמן דמיוני, נוסטלגי, אישי ואוניברסלי באווירת הגלריה הנושאת דימויים על-זמניים מן העולם העתיק של המוזיאון. עמדת הטענה 6.0 -עבודת פרפורמנס תלוית מקום, של קבוצת 'מרחב' בהנחיית עמנואלה עמיחי, המדמה עתיד רחוק שבו הטכנולוגיה הפכה להיות שריד ארכיאולוגייקר ערך- בין לחשים מאגיים, קמיעות חקוקות וצפחות קדומות ייבחנו המסרים ואמצעי התקשורת של המאה ה- 21. אינטראקציה- היצירה "ניסוי במסה" של מעיין גור עוסקת בכוחות הפועלים בין גופים, מסות וכוחות. העבודה תלווה בשירתה של אמנית הקול מרינה דיכטר. רייב חיות מקודשות - רייב פרוע של חיות מתנפחות שיעוצבו בהשראת דימויים מהמוזיאון על רקע צלילי "טריו זעפרן" שינגן מוסיקה פרסית קלאסית. שיא הערב יתנקז אל מופע 'פולחן טכנו שקילת הלב'- אל לב המוזאון, במהלך שלוש פעימות ינהר הקהל בדרך קסם אל האייטם המרכזי של המסיבה - פולחן טכנו היפ-הופ של שקילת הלב. לקינוח יוזמן הקהל הנאמן לאפטר פרטי, שיכלול הופעה של להקת ׳בינת אל -פאנק.

אורית לב-שגב, סמנכ"לית מוזאון ארצות המקרא ירושלים: "אנו שמחים לאצור השנה במשותף עם עיריית ירושלים ותאטרון מסתורין את אירוע נעילת פסטיבל ירושלים לאומנוית, לעודד יצירה מקורית, מקומית ועכשווית המתכתבת עם מוצגי המוזאון ומעניקה פרשנות מודרנית לעולם העתיק. מוזאון ארצות המקרא לקח על עצמו לעודד יצירה מקומית, והוא מהווה במה פורה לאמנים ירושלמים לפעול וליצור בין כתליו. בערב מיוחד וחד פעמי זה נחווה כולנו חוויה של התגלות מרוממת נפש כשנשוטט ברחבי המוזאון מוצפים במופעים במגוון אמנויות הבמה המאירים באור עכשווי מוצגים בני אלפי שנים".

הפסטיבל הייחודי בהפקה וניהול אמנותי של המחלקה למחול בעיריית ירושלים ותאטרון מסתורין. אירוע הנעילה הייחודי מתקיים זו השנה השנייה ברצף תוך חיבור מיוחד עם מוזאון ארצות המקרא ירושלים.

מידע נוסף:

הכניסה לאירוע כלול במחיר הכניסה למוזיאון: 44 ₪ לכרטיס רגיל, 30 ₪ לסטודנטים. הכניסה למנויי המוזאון ללא תשלום. יש להציג הזמנה או לרכוש כרטיס כניסה לאירוע, מספר המקומות מוגבל. ניתן לרכוש כרטיסים גם באתר המוזאון ובטלפון: 02-5611066www.blmj.org

פרטים נוספים ורכישת כרטיסים באתר המוזאון: www.blm.org

ובאתר הפסטיבל: www.arts-festival.jerusalem.muni.il

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- סדן הפקת אמנות.