סגן ראש ממשלת אתיופיה ביקר במכון וולקני
סגן ראש ממשלת אתיופיה ביקר במכון וולקני
היום נערך ביקור סגן רוה"מ אתיופיה Mr.Demeke Mmekonnen בלווית שר הטכנולוגיה והמדע מטעם ממשלת אתיופיה Ahmed Ato Abiy במכון וולקני. מטרת הביקור היא הידוק קשרי המדע הטכנולוגיה במישור החינוכי והאקדמי ויצירת שת"פ בין מוסדות אקדמיה ומחקר. חוקרי המכון הציגו בפני סגן רוה"מ אתיופיה טכנולוגיות ישומיות הרלוונטיות ליישום בתנאי האקלים המיוחדים של אתיופיה.
סגן ראש ממשלת אתיופיה הוא אישיות מרכזית בפוליטיקה האתיופית והוא האחראי על קידומם של הנושאים החברתיים, החינוכיים והמדעיים. כמו כן, הוא עומד בראש המועצה הלאומית למדע, טכנולוגיה ויזמות. דמותו מוכרת היטב לקהילת יהודי יוצאי אתיופיה שכן, הינו נמנה על תושבי מחוז אמהרה ממנו עלו מרבית היהודים יוצאי אתיופיה והוא מוכר ואהוב על בני הקהילה.
מהנהלת מכון וולקני נמסר: "אנו מודעים לחשיבות הביקור ערב יציאתו של ראש ממשלת ישראל לאתיופיה תוך ימים ספורים. אין מדינה בעולם שאינה מעוניינת בשיתוף פעולה חקלאי ובטח ש אתיופיה היא מדינה בעלת פוטנציאל אדיר לפיתוח אדיר כמו אתיופיה. האקלים בישראל נחשב חצי מדברי, ולכן פותחו במכון וולקני טכנולוגיות חקלאיות רבות העוסקות בהתמודדות עם תנאי אקלים חמים ומיעוט במקורות מים. הידע שאותו נפיק בשיתוף פעולה עם ממשלת אתיופיה יסייע לחיזוק הביטחון התזונתי באתיופיה ובעולם כולו ויבטיח ניהול נכון יותר של משאבי מזון. "