מפרסם: משרד התרבות והספורט
תאריך: 19/09/2016 10:11
נושא:
הודעה לעיתונות

ליל המדענים - בסימן מדע ומשחקים בשיתוף משרד המדע והאיחוד האירופי

מי מאתנו לא אוהב משחקים? והשנה ליל המדענים מעניק הזדמנות לגלות ולחקור את עולם המשחקים ולהתוודע למדע ולקשר שלו עם משחק בגובה העיניים. אירועי ליל המדענים יתקיימו השנה ביום ה', 22 בספטמבר, בשיתוף משרד המדע והאיחוד האירופי.

במהלך הערב יתקיימו ב-15 מוסדות ברחבי הארץ אירועים ללא תשלום, בהם משחקי רחוב, טורנירים של משחקי מחשב ומשחקי קופסה. כמו כן יהיו פעילויות מיוחדות כמו מרוץ רחפנים ראשון מסוגו בישראל, או משחק שחמט בגודל ענק. בכל המוסדות יתקיימו הרצאות על ידי מיטב החוקרים בהן: הקשר בין מתמטיקה לביליארד, איך מפתחים חשיבה יצירתית, משחקים בתקופת המקרא.
לדברי שר המדע אופיר אקוניס, "ליל המדענים הוא הזדמנות נפלאה לחשוף לדור הצעיר וגם לדור הבוגר את הכיף שבמדע ולהראות שגם משחק טומן בחובו הזדמנות ללמוד ולגלות עקרונות מדעיים. המבקרים יוכלו להיחשף לעשייה במוסדות המחקר הישראליים, לפיתוחים החדשניים וליופי שבמדע".

פירוט האירועים בכמה מן המוסדות המשתתפים:
באוניברסיטת תל אביב יהיה אפשר לצפות במרוץ רחפנים חד פעמי וראשון מסוגו בישראל במסלול מיוחד שיוקם במיוחד לאירוע. כמו כן ייערך טורניר של מגוון משחקי קופסה ומגוון הרצאות בנושאים כמו משחקים במרחב העירוני, משחקי מחשב וטקטיקות למשחקי קופסה.
באוניברסיטת בר אילן יתקיים מופע מרכזי עם אמן הטלפתיה ניר חיימוביץ', הדגמות של משחקי רובוטים ומתחם שחמט שיכלול טורניר מקצועי בהשתתף רב אומן.
באוניברסיטה הפתוחה תהיה לכם הזדמנות להפוך לחוקרי פרפרים שמגיעים ליערות הגשם באמזונס בניסיון להציל מהכחדה מין פרפרים נדיר במיוחד. תוכלו גם לסייע למחשב לזהות ציניות או סוגי רגשות וגם להתנסות במציאות מדומה.

במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד תוכלו לראות משחקים מוכרים בקנה מידה ענק, לבנות דגמים בלגו וגם לחשוב מה קורה כשמשנים את הכללים במשחקים ותיקים. תזכו להצצה לחידושי מכון וולקני שיציגו חומוס בצבעים ויסבירו טכניקות לשמירה על מזון. את הערב יחתום מפגש בין שירה למדע עם המשוררים של פואטרי סלאם.

במכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון תוכלו לעבור בין שישה חדרי בריחה, סדנת רובוטים, קונסולות משחקי מולטימדיה, הפעלות בנושא סייבר ולצפות בהדגמת "פיצוח צופן".
באוניברסיטת חיפה תוכלו להשתתף בטורניר משחקי קונסולות, להתמודד עם חדר בריחה שיוקם בספרייה וגם להקשיב להרצאה של ממציא הטאקי חיים שפיר על חשיבה יצירתית. המופע המרכזי יכלול את אלאדיני הגדול במופע של משחקי מחשבות עם הקהל.
במדעטק מוזיאון המדע חיפה יחכו לכם רובוטים משחקים, תוכלו לשחק בצבעים ותחפושות בטבע וגם להבין איך עובדים משחקי קלפים ומטבעות.

במרכז הבינתחומי הרצליה יהיה אפשר לשחק במשחקי רחוב, להשתתף בסדנה של מציאות מדומה, ולהשתתף בניסוי בין הזמן לגוף. ואם תרצו תוכלו להקשיב להרצאה בנושא - האם אנשים שמשחקים במחשב יביאו את השלום?
באוניברסיטה העברית בירושלים יהיה מתחם משחקי רחוב ומשחקי מדע לגיל הרך, חדר חידות ייחודי וגם מגוון הרצאות כגון על המשחק בתקופת המקרא.

האירועים מתקיימים החל משעות אחר הצהריים ועד לשעות הלילה. פרטים על כל האירועים באתר משרד המדע: http://RN2016.most.gov.il

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- משרד התרבות והספורט.