משלחת שגרירי האו"ם יחד עם ראש מכון וולקני, פרופ' אלי פיינרמן
משלחת שגרירי האו"ם יחד עם ראש מכון וולקני, פרופ' אלי פיינרמן
התפוח המדברי במטע. צלם: איציק שוקל
התפוח המדברי במטע. צלם: איציק שוקל
התפוח המדברי בתצוגה
התפוח המדברי בתצוגה
הודעה לעיתונות

התפוח המדברי הוצג בפני שגרירי האו"ם שבקרו במכון וולקני

היום ביקרו במכון וולקני שגרירי או"ם מ- 9 מדינות, ופגשו לראשונה את "התפוח המדברי".

לראשונה, הצליח מכון וולקני לגדל תפוחים שאינם זקוקים למנות קור הגדלים במישור החוף באקלים הנחשב עד כה לחם מידי עבור גידול תפוחים.

התפוח הוא פרי שגדל באזורים קרים יחסית, והוא זקוק לקור על מנת לפתח פירות. באזורים חצי מדבריים ומדבריים ניתן לגדל תפוחים רק באמצעות מתן מנות קור באופן מלאכותי, מה שצמצם משמעותית את גידולם.
תפוחים אלו הוצגו בפעם הראשונה בפני שגרירי האו"ם בעת ביקורם במכון וולקני כאחת הדוגמאות למחקרים שמטרתם מציאת פתרונות חקלאיים המסייעים להתמודדות עם התחממות אקלימית.
ד"ר משה פליישמן, חוקר מכון וולקני: " התחזית העולמית צופה התחממות גלובלית ואובדן אזורי גידול מתאימים לתפוח, הדורש מנות קור לצורך התפתחותו. בתכנית להשבחת תפוחים של מכון וולקני נעשות הכלאות בין מיני תפוח שונים, במטרה לייצר זני תפוח חדשים ואיכותיים שיוכלו לגדול באזורים חמים, דוגמת מישור החוף. המשך פיתוח זנים אלו יאפשר גידול תפוחים במקומות שמעולם לא גודלו במזרח התיכון ואולי גם באפריקה."
מהנהלת מכון וולקני נמסר: " זהו ביקור שלישי של משלחות שגרירים מטעם האו"ם במכון וולקני ואנו צפויים לקבל גם את המשלחות הבאות. היום יש מודעות עולמית להתחממות אקלימית ולבעיות שהיא מקרינה על החקלאות. אין מדינה בעולם שלא נדרשת להציב פתרונות בתחום זה ולדאוג שאספקת המזון תימשך באותה פרודוקטיביות כמו היום למרות נזקי החום. בגלל שישראל היא מדינה שמאז ומעולם התמודדה עם אקלים חצי מדברי, טבעי שהיא תהווה מוקד ידע עולמי בנושא כאשר המכון הוא בראש החזית."
משלחת האו"ם כללה שגרירים ממדינות: אוסטרליה, פולין, אסטוניה, קניה, מלאווי, גבון,טוגו, פפואה גינאה החדשה ולסוטו. למרבית השגרירים מדובר בביקור ראשון בארץ.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- המכון הוולקני.