"חֶדֶר": פסטיבל קאמרי בין-תחומי בחוה"מ פסח במוזיאון ראלי בקיסריה
== "חֶדֶר": פסטיבל קאמרי בין-תחומי
במוזיאון ראלי, קיסריה
4-2 באפריל, 2018, חוה"מ פסח ==
מופעים מיוחדים | הרצאות | מוסיקה קאמרית | ספרות
בין המשתתפים: ערן צור, שלמה גרוניך, נגני התזמורת הפילהרמונית הישראלית, בני ציפר, אורי הולנדר ועוד
מנהל אמנותי: אורי הולנדר
הכניסה חופשית
מוזיאון ראלי, קיסריה שמציין השנה 25 שנים להיווסדו, גאה להציג פסטיבל בין-תחומי פרי יוזמתו והפקתו, שנושאו הוא "חדר". הפסטיבל, שזו שנתו השנייה, זכה בשנה החולפת להצלחה בלתי רגילה. יוזמו ומנהלו האמנותי הוא המשורר, המוסיקאי וחוקר הספרות ד"ר אורי הולנדר, המנהל האמנותי של מוזיאון ראלי. הפסטיבל מתקיים בתאריכים 4-2 באפריל בחוה"מ פסח.
"חדר" הוא פסטיבל קאמרי באופיו, המציע הרצאות, מופעים וקונצרטים של מיטב הרפרטואר הקאמרי לקהל הרחב. כל מופעיו והרצאותיו הם בין-תחומיים. הקשר המרתק בין ספרות למוסיקה בא לידי ביטוי בפסטיבל זה במגוון דרכים. בתוכנית הפסטיבל מופע בהשתתפות פרופ' נסים קלדרון, ערן צור ומוזיקאים ויוצרים נוספים; אופרה צבעונית ומיוחדת לכל המשפחה – עיבוד של "חליל הקסם" מאת מוצרט; רסיטלים קאמריים בהשתתפות נגני התזמורת הפילהרמונית הישראלית, הרצאה של הסופר והעורך בני ציפר, מופע חד-פעמי עם שלמה גרוניך, אורי הולנדר ורונן שפירא המנגנים על שלושה פסנתרי כנף, מפגש בין מירון ח. איזקסון והפסנתרן רונן שפירא ומופע משוררות עם נוית בראל, ענת שרון-בלייס ויעל טומשוב ובו גם עיבודים ווקאליים לשיריהם של ויסלבה שימבורסקה, טהא מוחמד עלי, חנוך לוין ואחרים.
נושא הפסטיבל, "חדר", נבחר כניגודו המוחלט של הרעש השולט בחיי התרבות בישראל. חדר משמעו אינטימיות, קִרבה בין המבצעים לקהל, ובראש ובראשונה – קשב ליצירה ולאמנים המבצעים, שמבטיח חוויה תרבותית ברמה הגבוהה ביותר.
הכניסה לכל מופעי הפסטיבל – ללא תשלום ובהרשמה מראש
טלפון: 04-6261013 * דוא"ל:[[email protected] ]
התוכנית המלאה לפסטיבל "חדר"
קונצרט קדם-פסטיבל | יום חמישי, 29.3, 20:00
יוהנס ברהמס: שתי שישיות המיתרים
שישייה מס' 1 במי במול מז'ור, אופוס 18 | שישייה מס' 2 בסול מז'ור, אופוס 36
בהשתתפות נגני התזמורת הפילהרמונית הישראלית:
סמיון גבריקוב (כינור) | סיון מעיני (כינור) | דימה רטוש (ויולה) | גילי רדיין-שדה (ויולה) | עמנואלה סילבסטרי (צ׳לו) | לינור כץ (צ׳לו)
יום שני | 2.4
20:30 | מופע פתיחה: חדרי הבית
מופע המציג פרקי ספרות ומוסיקה בהתאם לחדרים השונים שבבית, בהשתתפות חוקר הספרות פרופ' נסים קלדרון והמוסיקאים-היוצרים ערן צור (בס), אסף רוט (פסנתר) וגליה חי (ויולה).
משך המופע: כשעה וחצי.
יום שלישי | 3.4
11:00 | אופרה לכל המשפחה: "פמינה בדשא"
גרסה צבעונית ומיוחדת של "חליל הקסם" מאת מוצרט, מבית המאסטרקלאס הבין-לאומי לשירה אמנותית ע"ש ז'מבוקי (IMVAJ), בניהולה האמנותי של רונה ישראל-קולת. השירה בגרמנית, ההתרחשות בעברית. המופע מיועד לכל המשפחה.
משך המופע: כשעה ורבע.
14:00 | קונצרט קאמרי
נגני התזמורת הפילהרמונית הישראלית פולינה יהודין (כינור) ויבגני יהודין (קלרינט) והפסנתרן הבין-לאומי יבגני ברכמן – ביצירות משל מוצרט, סטרווינסקי, חאצ'טוריאן ופיאצולה.
התכנית המלאה:
ו"א מוצרט | טריו "קגלשטט", ק' 498
אראם חאצ'טוריאן | טריו לקלרינט, כינור ופסנתר בסול מינור
איגור סטרווינסקי | מעשה בחייל
אסטור פיאצולה | Milonga del Angel
משך הקונצרט: כשעה וחצי.
17:00 | "כל אלה שהעולם נמאס עליהם – התאחדו"
הסופר והעורך בני ציפר צולל אל חדריהם של סופרי הדקדנס בצרפת של המאה ה-19. הרצאתו תלווה בנגינת הפסנתרן יובל כץ.
משך המופע: כשעה וחצי.
20:30 | מופע מיוחד: פסנתר קורא פסנתר
שלמה גרוניך, רונן שפירא, אורי הולנדר ושלושה פסנתרי כנף, נפגשים במופע חד-פעמי, ובו יקראו ויבצעו זה את יצירותיו של זה, וישוחחו זה על עולמו של זה.
משך המופע: כשעה וחצי.
יום ו | 4.4
11:00 | "כל דברי האדם בקולו"
משורר ומוסיקאי נכנסים לחדר כדי למצוא שָׁם את עצמם. בהשתתפות המשורר והסופר מירון ח. איזקסון, והמלחין והפסנתרן רונן שפירא.
משך המופע: כשעה וחצי.
13:30 | מופע מיוחד: שירת הסירנות
אנסמבל סירנות בניצוחה של שוש לגיל במופע המשלב יצירות למקהלה בקריאת שיריהן של שלוש משוררות: ענת שרון-בלייס, נוית בראל ויעל טומשוב.
בין היצירות שתבוצענה: עיבודים ווקאליים לשיריהם של ויסלבה שימבורסקה, טהא מוחמד עלי, חנוך לוין ואחרים.
מוזיאון ראלי, קיסריה ממוקם בשדרות רוטשילד, ליד מגדל המים, והכניסה לכל התערוכות בו חופשית. תצוגת הקבע שלו כוללת, בין השאר, את אחד האוספים הגדולים בעולם לאמנות לטינו-אמריקאית עכשווית וכן 41 פסלים של סלבדור דאלי. הכניסה למוזיאון כמו לכל האירועים ולפעילויות התרבות שבהפקתו היא ללא תשלום, מתוך שאיפה מוצהרת לקרב את האמנות והתרבות הגבוהה אל הציבור הרחב. המוזיאון שייך לקבוצת מוזיאוני ראלי העולמית, אינו נתמך על ידי שום גוף חיצוני ואינו מקבל תרומות ממוסדות ציבוריים או מגופים פרטיים.
הכניסה לכל מופעי הפסטיבל – ללא תשלום. נדרשת הרשמה מראש
שדרות רוטשילד, קיסריה
ליד מגדל המים
טלפון: 04-6261013
[email protected]
לפרטים נוספים
[email protected] שרון סינדל. 052.3324593
[email protected] קרנית בסון. 052.4299441