מערכת החינוך העל-יסודית בחדרה עוברת לחמישה ימי לימוד
פריצת דרך ברמה הארצית: שרת החינוך החדשה, ד"ר יפעת שאשא ביטון, הכריזה על כוונתה להעביר את מערכת החינוך לחמישה ימי לימוד, ובחדרה כבר יוצאים לדרך.
משרד החינוך אישר את בקשת עיריית חדרה להעברת מערכת החינוך העל-יסודית לחמישה ימי לימוד. המהלך פורץ הדרך הינו חלק ממודל חדרה לחינוך, שפותח בתקופת הקורונה, בשיתוף עם מנהלי בתי-הספר, הנהגת ההורים העירונית, תנועות הנוער ומועצת הנוער העירונית, משרד החינוך, מנהלי מוסדות המדע והתרבות בעיר, מינהל חברה ונוער, ארגוני המורים, מנהלי אגפי העירייה ושותפים נוספים.
בהיוועצות שקיימנו, הרשות יחד עם משרד החינוך, אישר ד"ר סער הראל, מנהל מחוז חיפה במשרד החינוך, מעבר בתי הספר העל יסודיים ל -5 ימי לימוד בשבוע, זאת מתוך אמונה בהנהלות בתי הספר וצוותי החינוך, כי ימשיכו להוביל את בתי הספר למהלכים פדגוגיים משמעותיים תוך מיומנויות עיצוב הבוגר במאה ה-21. האישור ניתן תוך התייחסות לצרכים היחודיים של מגמות טכנולוגיות, מקצועות אומנותיים ומקצועות מורחבים.
החל מהאחד בספטמבר הקרוב ילמדו כל תלמידי כיתות ז' עד י"ב בחדרה חמישה ימים בשבוע, וימי שישי יוקדשו למיזם "שישי ערכי". המיזם החדשני כולל שורה של פעילויות אטרקטיביות שיוצעו לבנות ולבני הנוער בעיר, חלקן ללא עלות, ואחרות – בסבסוד עירוני. בין הפעילויות צפויים התלמידים ליהנות משפע של קורסים קצרים והתנסויות מרתקות, ביניהם: לימודי סינית, ערבית, שפת הסימנים, קורס הכנה לצה"ל, פיתוח אפליקציות, צילום, וטרינריה, ניהול מוניציפלי, תכשיטנות, כלכלה, עיצוב, סאונד והפקה ועוד. תנועות הנוער, ארגוני הנוער ומועצת הנוער העירונית פיתחו בחודשים האחרונים מערכי פעילות וסדנאות חווייתיות, אותן יעבירו בימי שישי בבתי-הספר היסודיים ברחבי העיר. ההשתתפות בכל הפעילויות אינה בגדר חובה ולתלמידים בחירה מלאה באם להשתתף בהן ובאילו פעילויות לקחת חלק.
צביקה גנדלמן, ראש עיריית חדרה: "תקופת הקורונה היתה שעתן היפה של הרשויות המקומיות. מהר מאוד הבנו שכגודל האתגר, כך גודל ההזדמנות שנקרתה בדרכנו. הנחייתי לצוות המקצועי היתה לקיים בחינה מהירה של הצרכים העירוניים ולפתח שורה של יוזמות יצירתיות, שיתנו מענה לצרכי התושבים במציאות החדשה שנקלענו אליה. לשמחתי הרבה, מינהל חברה וקהילה, בראשות ד"ר אסנת ספורטה הסמנכ"לית, פיתח מודל חינוכי חדשני ופורץ דרך, המבוסס על משאבים עירוניים מגוונים, הן פיזיים והן אנושיים. המודל הופך את כל העיר לבית-ספר אחד גדול. ברור היה לנו שנמשיך ליישם את המודל גם לאחר שיסתיימו מגבלות הקורונה. המיזם "שישי ערכי" הוא אחד מארבעת הרכיבים של המודל, ואני מברך את משרד החינוך, על התמיכה ביישומו".
ד"ר אסנת ספורטה, סמנכ"לית העירייה: "חדרה התברכה במנהלים יזמיים בעלי תחושת שליחות
ואומץ ניהולי. תהליך פיתוח המיזם הביא לידי ביטוי את העוצמות ואת האיכויות של השותפים השונים, ואין לי ספק כי התשתית הארגונית והאנושית שהתגבשה תניב יוזמות מרתקות נוספות. כולנו מסכימים היום שחינוך זו לא משימה של אגף אחד בעירייה, אלא של העיר כולה".
שלומי דהן, מנהל אגף החינוך: "אנו רואים בפעילות החברתית ובהעשרה חלק חשוב בתהליכי החינוך, הלמידה וההתפתחות האישית של התלמידים שלנו. המיזם "שישי ערכי" מזמן הרחבה והעמקה של הפעילות המשלימה ללמידה בבית-הספר. לצד יישומו של המיזם ברחבי העיר, יהיו בתי-הספר פתוחים בימי שישי, לטובת פגישות אישיות של מורים עם תלמידים, שיעורי תגבור ופעילויות נוספות לבחירת מנהלי בתי-הספר".
יו"ר הנהגת ההורים העירונית בחדרה, צפריר אורנשטיין: "הנהגת ההורים העירונית מקדמת בברכה את מעברה של מערכת החינוך העל יסודי בעיר, לחמישה ימי לימודים. אנו מקווים שהקורסים להעשרה ושעות התגבור, יעניקו לילדי העיר ערך מוסף ויקדמו אותם ברכישת ידע בנושאים רבים ומגוונים. אנו מודים לראש העירייה צביקה גנדלמן על החזון ומימושו ולמנהל אגף החינוך, שלומי דהאן על שיתוף הפעולה ומאחלים לילדי העיר הצלחה רבה".