וואטסאפ מצטרפת למחיקת הודעות אוטומטית – מה זה אומר ומה ניתן לעשות כדי לא לאבד את ההודעות החשובות שלכם?
וואטסאפ הודיע על הרחבת השירותים שלה וביניהם מחיקת ההודעות לאחר זמן מוגדר של 24 שעות או שבוע או שלושה חודשים מהמועד בו הן נשלחו כדי לשמור על הפרטיות של ההודעות הנשלחות בוואטסאפ (למרות שישנה הגנה של אימות כפול והודעות מוצפנות).
על פי הודעות שיצאו לתקשורת מבכירי וואטסאפ המטרה היא השמדת ההודעות כדי לשמור על המשתמשים שלה מפני ריגול ופריצה. לא ברור מה הקשר לכך, שכן פרצו וימשיכו לפרוץ לחשבונות וואטסאפ ואם פרצו לחשבונות אז קיבלו גישה לכל ההודעות הקודמות והחדשות שיגיעו עד לקבלת שליטה מחדש על חשבון הוואטסאפ.
ואם מתייחסים לאפליקציות ריגול אז אין שום הגנה אמיתית או קשר לכך שכן אפליקציות ריגול אוספות את המידע במעמד קבלתם ושליחתן של ההודעות במכשיר הטלפון הנייד.
מעניין לראות שאנשים שיש להם טלגרם או סיגנל ובטוחים כי ההודעות שלהם מוגנות יותר כי הן מאובטחות יותר ונמחקות ללא כל זכר, אך לא מודעים לכך שאם הדביקו את הטלפונים שלהם באפליקציות ריגול, אלה אוספות את כל הנתונים הנשלחים אל הטלפון הנייד וכאלה שיוצאים ממנו לאנשי קשר אחרים גם אם מוחקים את ההודעות מיד עם קבלתם.
משתמשים רבים איבדו בעבר את כל ההודעות שלהם בוואטסאפ עקב תקלות כאלה ואחרות לכאורה, עקב עומס בטלפון הנייד שגרם לכאורה למחיקה של כל ההודעות מבלי להתריע על כך למשתמשים ואלה מצאו את עצמם עם וואטסאפ חדש וללא ההודעות שהיו בטלפון הנייד שלהם, בעיקר כאלה שלא דאגו להפעיל גיבוי לענן.
גם משתמשים אשר הפעילו את הגיבוי לענן גילו שלא כל ההודעות גובו בענן ובמקרים מסוימים שוחזרו הודעות של כמה חודשים אחורה.
מה שמשתמשים רבים לא יודעים הוא שגוגל מעניקה להם 15 גיגה לגיבוי בלבד, וכיום כשרוב מכשירי הטלפון מגיעים בנפחים של 64 גיגה ועד 256 גיגה, מי שלא יגדילו את נפח האחסון יגלו שלמרות שחשבו שיש להם גיבוי, בפועל הגיבוי לא עובד ורק חלק קטן ממנו מגובה.
משתמשים רבים שנשחשפו להודעה של וואטסאפ על הפיצ'ר החדש, נכנסו לפאניקה ובמיוחד עסקים שכל התקשורת שלהם היא מול לקוחות. רובם חוששים שמה יאבדו את התכתובת החשובה שלהם עם לקוחות.
ישנם פתרונות קלים כדי למנוע אובדן של ההודעות החשובות בוואטסאפ והן:
* גיבוי תקופתי למחשב של תיקיות ה-DATABASES בהם יש גיבוי שוואטסאפ עושה במכשירי אנדרואיד. גיבויים אלה מיועדים לשחזור בעת הצורך של כל ההודעות שגובו.
* צילום מסך של ההודעות החשובות על מנת שיהיה תיעוד למקרה הצורך. כמובן שחשוב לשמור את צילומי המסך האלה בדיסק און קי, דיסק חיצוני או במייל כך שאם הם יימחקו מהטלפון או שהטלפון ייאבד יהיה מקור נוסף שבו יש את ההודעות האלה.
* ניתן לייצא את כל הצ'אט שלכם עם כל אדם על ידי לחיצה על 3 נקודות בוואטסאפ – לחיצה על "עוד" – ובחירה ב- "ייצוא צ'אט" על מנת לייצא אותו למייל. ניתן לבחור לייצא את כל הצ'אט כולל המדיה או רק הצ'אטים ללא המדיה. שימו לב שאם יש המון תמונות והוא לא מצליח לייצא עם המדיה, יש לבצע ייצוא ללא המדיה.
השיטות האלה יבטיחו שלא משנה מה יקרה יהיה לכם תיעוד של הצ'אטים החשובים.
מידע נוסף ניתן למצוא באתר שלנו: www.cyberworld.co.il
עולם הסייבר – 03-5787730