למרות המלחמה בעזה, מניית חברת Beyond Oil הישראלית עלתה ב-174% מאז תחילת השנה
"הפתרון החדשני של חברת ביונד אויל תורם רבות לאנושות בתחום הרפואה, בהפחתת תחלואה ותמותה מסוגי סרטן הנגרמים מחשיפה לאדי טיגון, ובכך תורם רבות לשיפור בריאות כלל האוכלוסייה."
זה מה שטוען פרופסור פרוכטר, מנהל המחלקה לריאות וטיפול נמרץ בבית החולים וולפסון בישראל, אשר ערך מחקר מקיף על היתרונות של אבקת הסינון של ביונד אוייל.
ביונד אוייל היא חברת פוד-טק ישראלית הממוקמת בקיבוץ יפעת שבצפון ונסחרת בבורסה הקנדית תחת הסמל BOIL.CN. הנוסחה של ביונד אוייל מטפלת בבעיה עולמית - תחלואה ותמותה מסוגי סרטן שונים, מחלות לב וכלי דם ומחלות אחרות הנגרמות מאכילת מזון מטוגן "כתוצאה משימוש חוזר בשמן טיגון מספר רב של פעמים במשך מספר ימים, כפי שקורה בכל רחבי העולם במסעדות, מטבחי אולמות, בתי מלון, חברות קייטרינג ומפעלי טיגון."
הבעיה:
שימוש חוזר בשמן טיגון מאות פעמים במשך מספר ימים עם אותו שמן הוא נוהג נפוץ ברחבי העולם, המתרחש במטבחים של מסעדות, בתי מלון, שירותי קייטרינג ומפעלים לייצור מזון מטוגן. עד כה לא הייתה פתרון לבעיה זו, מכיוון שאם המסעדה הייתה מחליפה את השמן בכל יום, מחיר המזון היה עולה באופן לא סביר.
מי מושפע מהבעיה?
בעיה זו משפיעה על אנשים ברחבי העולם, חוצה גבולות גיאוגרפיים ותרבותיים. מגיל צעיר ולאורך כל החיים, אנשים צורכים מזון מטוגן, שמוכן לרוב עם שמן שבו נעשה שימוש חוזר במגוון רחב של מסגרות - המסופק על ידי חברות קייטרינג בגני ילדים ובבתי ספר, בשירותים צבאיים, באוניברסיטאות ובאירועים חברתיים כמו חתונות. המזון המטוגן נפוץ גם בבתי מלון ומסעדות, ורוב אוכלוסיית העולם קונה מזון מטוגן מהסופרמרקט בצורה של חטיפים, ממתקים, מאפים מטוגנים ומזון קפוא שטוגן במפעל ומחומם בבית לפני האכילה כמו נקניקיות מצופות, צ'יפס, נגיסי עוף, טבעות בצל, עוף מטוגן, אצבעות מוצרלה, אגרולים, אצבעות דג, קלמרי מטוגן, דג מטוגן ועוד. בעת צריכת מזון מטוגן, אנו נוטלים כ-20% מהשמן הנספג.
כאמור, החשיפה הנרחבת והמתמשכת לשמנים מטוגנים חוזרים משפיעה משמעותית על מצבי בריאות קשים כמו סרטן, מחלות לב וכלי דם, סוכרת, בעיות ריאה והשמנה, המשפיעות על אנשים לאורך חייהם.
תובנות סטטיסטיות
בעולם המערבי, בערך אחד מכל חמישה אנשים מושפע מסרטן, עם שימוש חוזר בשמן טיגון מהווה גורם סיכון משמעותי. שימוש חוזר בשמן טיגון למספר ימים מוביל לתוצאות בריאותיות נזקניות, כולל הגברת התפשטות של סוגי סרטן מסוימים. ספרות אקדמית עדכנית, יחד עם מחקרים של גורמי רישום כמו סוכנויות הבריאות בארצות הברית ובאירופה, מאשרת קשר ישיר בין צריכת שמן הנספג במזון מטוגן ובין עליית התפלגות הסרטן. (מקור 1: השפעת שימוש חוזר בשמנים ממוזגים על שיעורי הסרטן - ביקורת קריטית;
[https://did.li/bwtIw
]
]מקור 2: דיווחי מחקר פרופסור אורן פרוכטר | דיווחי מחקר פרופסור נסים גרטי).
[https://did.li/sHVlC
]
]במהלך הטיגון, השחתת השמן מתבצעת בקצב מואץ ומתכלית וחומרים רעים כמו אקרילמיד, PAH, רדיקלים חופשיים, חומצים שומניים חופשיים ("FFA"), חומרים פולאריים כוללים ("TPM"), מתכות, והקשיים בצורה של חומצות חשובות, מתפתחים בניגוד לתקני בטיחות. החומרים הללו משפיעים על איכות השמן, מובילים לצפיפות, עישון, ושינוי בצבע, ריח, וטעם. אדים מהשמן המטוגן מכילים רכיבים קרצינוגניים ארומטיים המספקים תרומה לתמותה ולתחלואה של לקוחות ואנשי מטבח.
הפתרון החדשני של ביונד אויל
ביונד אויל היא חברת טכנולוגיה בתחום המזון הבריא, המתמחה בתחום הבריאות. לאורך 15 שנה, פיתחה פורמולה הכוללת תוספי מזון שיוצרים אבקת מסנן חדשנית, המוגנת בפטנט. פורמולה זו סופגת באופן אפקטיבי רכיבי פירוק משמן מטיגון, מאטה את קצב תגובות הקילקול, ובאמצעות תהליך סינון פשוט, מאפשרת שימוש חוזר בשמן בשמירה על איכותו. הפתרון של ביונד אויל מייצג קידום גדול בתחום הבריאות הגלובלי, בהגנה על בריאות הסועדים ועובדי המטבח במפעלים או במסעדות המשתמשים באותו שמן לאורך תקופה ממושכת.
פטנטים מוגנים, היתרים והסמכות:
לחברה יש תיק של פטנטים רשומים ופטנטים תחת רישום המאריכים את חיי המדף של שמנים צמחיים מיוצרים ומשומשים. חברה קיבלה מכתב אי-התנגדות ממינהל המזון והתרופות האמריקאי ("FDA"), ממשרד הבריאות של קנדה ומה-NFS.