היום (שני) בהיכל מנורה מבטחים - מפגן הכח הגדול של מחנה השלום הישראלי. "אנחנו חולמים, אבל עם תוכנית – לעשות שלום עד 2030"
היום (שני) בהיכל מנורה מבטחים - מפגן הכח הגדול של מחנה השלום הישראלי. "אנחנו חולמים, אבל עם תוכנית – לעשות שלום עד 2030"
ימים קשים עוברים עלינו. עוד חיילים הרוגים, עוד משפחות מרוסקות. עוד ועוד הרוגים גם בעזה וברפיח, גם בין מי שעברו ל"אזור ההומניטרי" שקבעה להם ישראל. מאות שיגורים בצפון לאחר חיסול בכיר בחיזבאללה, וסכנה להתלקחות קטסטרופלית בחזית הצפונית.
מגיע לנו - יהודים וערבים, ישראלים ופלסטינים, בדרום ובצפון - לחיות בביטחון. מגיע לנו עתיד של שלום.
המלחמה שפרצה ב-7.10 יכולה וצריכה להיות המלחמה האחרונה. המלחמה שאחריה יבוא שלום.
היום, שני 1.7., נתאסף יחד עם משפחות שכולות, משפחות חטופיםף אנשי ציבור, רוח ודת, למפגן הכוח הגדול של מחנה השלום. כי הגיע הזמן.
היום, שני 1.7 | 18:30 | היכל מנורה מבטחים תל-אביב
📌 https://www.timeisnow.co.il/
🔔 *שתפו וצרפו חברים לקבוצת הוואטסאפ של הגיע הזמן:* https://cli.re/Time4Peace
*************************************************
היום עושות תקווה עם ארץ לכולם בהיכל מנורה.*
*غدًا نصنع الأمل مع بلاد للجميع في قاعة مِنورة.*
https://cli.re/HopeGenerationYNET
"אנחנו שמות על השולחן את הרעיון הגדול הבא , שיוביל אותנו לחיות כאן בביטחון."
"نضع على الطاولة *الفكرة الواعدة القادمة*، التي ستقودنا إلى العيش هنا بأمان."
מאי פונדק, מנכ"לית שותפה של ארץ לכולם *בשיחה בידיעות אחרונות* לקראת מפגן הכוח של מחנה השלום היום.
*קראו, הפיצו, שתפו*… ורכשו כרטיס! נותרו בודדים.
*اقرأوا، وانشروا، وشاركوا*...واقتنوا التذاكر! بقيت تذاكر محدودة.
https://www.timeisnow.co.il/
*נתראה שם, חפשו את הדוכן שלנו!*
*نلتقي هناك، ابحثوا عن طاولتنا هناك!*
*שתפו והצטרפו* לקבוצת העדכונים של ארץ לכולם 📣
شاركوا وانضمّوا إلى مجموعات التحديثات في بلاد للجميع
https://cli.re/2S1HIDKUNIM
*********************************************************
"אנחנו חולמים, אבל עם תוכנית – לעשות שלום עד 2030"
מעוז ינון ועזיז אבו סארה מובילים מאז 7 באוקטובר קמפיין אישי וציבורי נרחב נגד נקמה ובעד פיוס. כעת מארגן ינון ביחד עם עשרות ארגונים את "כנס השלום הגדול". הרעיון הוא לבנות קואליציה ותשתיות לתהליך שלום שבא מהאנשים עצמם, הם אומרים. ראיון
מאת: אורן זיו - אתר "שיחה מקומית"
"אנחנו חולמים, אבל עם תוכנית – לעשות שלום עד 2030" - שיחה מקומית
את מעוז ינון ועזיז אבו סארה אפשר לשמוע כמעט בכל מקום מאז אוקטובר אשתקד: בראיונות לתקשורת, בכנסים וחוגי בית, ובמפגשים עם דיפלומטים ואפילו עם האפיפיור. שיחה פתוחה ביניהם באירוע TED באפריל זכתה ל-25 מיליון צפיות ביוטיוב.
ינון (49), יזם תיירות והמקים של אברהם הוסטל, איבד ב-7 באוקטובר את שני הוריו, שגרו בקיבוץ נתיב העשרה. אבו סארה (44), פעיל שלום, עיתונאי ויזם תיירות שהקים את מג'די טורס, הוא תושב מזרח ירושלים. כשהיה בן 9, אחיו הגדול תייסר נעצר והוחזק בכלא במשך קרוב לשנה. הוא מת מפציעות פנימיות כמה שבועות אחרי שחרורו, לאחר שעבר עינויים בכלא. מאז תחילת המלחמה, מובילים השניים קמפיין אישי וציבורי נגד נקמה ובעד פיוס.
כעת מוביל ינון, עם עשרות ארגונים, את "הגיע הזמן – כנס השלום הגדול", שיתקיים היום 1 ביולי בתל אביב, וצפוי להיות אירוע השמאל הגדול ביותר בעשורים האחרונים שאינו הפגנה. על הבמה אמורות להופיע משלחות של נפגעי.ות 7 באוקטובר, משלחת צעירים.ות, משלחת נשות ואנשי רוח, ומשלחת נבחרות ונבחרי ציבור. כמו כן יופיעו אמנים כמו אחינועם ניני ונור דרוויש, סאז ואוריה, שאנן סטריט, איילה אינגדשט וסאפאא חתחות. אחד הדוברים יהיה פרופ' יובל נח הררי. באירוע יוקרן מסר מצולם מאבו סארה, שאינו נמצא בישראל.
בראיון ל"שיחה מקומית" לקראת הכנס, עם ינון מביתו בבנימינה ועם אבו סארה מפורטוגל, סיפרו השניים על התהליך שהם מקדמים, מטרות הכנס, היחס שלהם לממשלה, והסיכוי לשכנע את הציבור הרחב לתמוך בהם.
"כשהכאב, הסבל והצער עדיין מתחוללים, וגדלים עם כל יום שעובר, אנחנו חייבים לעבוד למען העתיד. לכן, שלוש המטרות סביב האירוע הן לעצור את המלחמה, עסקת 'כולם תמורת כולם', ועשיית שלום", אומר ינון.
איך התגלגל הרעיון לכנס?
ינון: "הכל התחיל בז'נבה במרץ. עזיז ואני היינו שם עם עוד 70 פלסטינים וישראלים. כתבנו שם אמנה לעתיד משותף, והתחלנו לחשוב על מפת דרכים כדי להשיג שלום בין הנהר לים. זה אולי קל לומר, אבל זה הצעד הראשון, להשמיע את הקולות הקוראים לשלום ולבנות לגיטימציה לתהליך השלום ולנו – המנהיגים של העתיד.
"הכנס הוא האירוע הציבורי הראשון בחברה הישראלית שבו אזרחים יהודים ופלסטינים יוצאים בפומבי, ומתחילים בתהליך שבא מהאנשים. מכיוון שאנחנו שואפים לבנות לגיטימציה, הכנס מתקיים בהיכל מנורה ולא בהפגנות במרחב הציבורי. זה רק האירוע הראשון בשורת אירועים שאנחנו מתכננים להפיק".
ראינו בחודשים האחרונים מחאות נגד המלחמה, וגם הפגנות בעד עסקה שבהן קוראים לעצירת המלחמה. מה ההבדל ביניהן לבין הכנס?
ינון: "אנחנו לא יוצאים נגד אף אחד, רק מדברים בעד השלום והעתיד. ההפגנות חשובות, וחלקנו משתתפים בהן, אבל זו לא הפגנה. אנחנו משנים את המסגור, ומדברים יותר על תקווה ועתיד. הרעיון הוא לבנות קואליציה ולסנכרן את העבודה. זו הפעם הראשונה, לפחות ממה שאני זוכר, שיותר מ-50 ארגוני חברה אזרחית עובדים ביחד כדי לבנות את התשתית, את תהליך השלום שבא מהאנשים עצמם".
אבו סארה: "מהפרספקטיבה שלי, אני מביט על התקופה שבה הייתי ילד במזרח ירושלים. בכנות, מעולם לא ראיתי או שמעתי את תנועת השלום הישראלית, ויש ישראלים שמעולם לא ראו תנועת שלום פלסטינית. חוסר היכולת לראות את התנועות האלה ביסס תפיסה שאין אף אחד בצד השני שרוצה לעבוד איתי, שרוצה להביא שלום, שאכפת לו מזכויות אדם וכן הלאה.
"באירוע הזה, שעושה הרבה רעש, ישתתפו אלפי אנשים שיפגשו ויגידו שהם רוצים לחיות ביחד, רוצים למצוא דרך לסיים את שפיכות הדמים, רוצים לראות את הפרטנרים בצד השני ולעבוד איתם. רק ההצהרה הזאת של אלפי אנשים היא חזקה מאוד, ותהיה מסר חשוב לצד הפלסטיני".