הודעה לעיתונות

הדיבורים הופכים למעשים: ה-AI נכנס לפעולה דו"ח אסטרטגיית האפליקציות של F5 לשנת 2025 מדגיש את המהפכה שמובילה הבינה המלאכות

סיאטל, 22 באפריל 2025 – מנהלי IT ברחבי העולם מפקידים יותר ויותר משימות קריטיות בידי בינה מלאכותית, החל מניהול תעבורה ועד לאופטימיזציית עלויות – כך עולה מהדו"ח המקיף ביותר בתעשייה בנושא אסטרטגיית אפליקציות.
דו"ח State of Application Strategy (SOAS) 2025 של, F5 המבוסס על סקר עולמי בקרב מקבלי החלטות בתחום הIT , מגלה כי 96% מהארגונים כבר מיישמים מודלים של AI לעומת כ-25% בלבד ב-2023.
עוד עולה מהדו"ח כי ישנה נכונות גוברת להטמיע את ה AI בליבה של הפעילות העסקית. 72% מהמשיבים מעוניינים להשתמש ב AI לאופטימיזציה של ביצועי אפליקציות, ו-59% תומכים בשימוש ב AI הן לצמצום עלויות והן להפצת כללי אבטחה – באופן אוטומטי – לשם התמודדות עם Zero-Day Vulnerabilities .
כמחצית מהארגונים כבר עושים שימוש ב AI Gateways כדי לחבר בין אפליקציות לכלי, AI ועוד 40% צפויים לעשות זאת בשנה הקרובה. מרביתם נעזרים בטכנולוגיה זו לניהול והגנה על מודלים (62%), לנקודת שליטה מרכזית (55%) ולמניעת דליפות של מידע רגיש (55%).
לורי מקוויטי, מהנדסת בכירה ב F5 אמרה כי: "דו"ח SOAS לשנה זו מראה שמנהלי IT כבר לא חוששים מהטמעת AI בתהליכים תפעוליים. אנו מתקדמים במהירות לעבר עתיד שבו AI פועל בלב הארגון, מייצר ומיישם קוד באופן אוטונומי – כדי לחסוך בעלויות, לשפר יעילות ולחזק את האבטחה. זהו חזון הAIOps, והוא כבר קורה בפועל."

אתגרים של מוכנות תפעולית ו- API
לצד העלייה באמון ב,AI הדו"ח מדגיש מספר אתגרים מתמשכים. 96% מהארגונים המיישמים מודלים של AI ציינו כי האבטחה של המודלים עצמם היא הדאגה המרכזית – כולל חשיפה לפגיעויות חדשות ומסלולי תקיפה מתפתחים.
למרות יכולות הולכות ומשתפרות של הכלים האוטונומיים, קיימים פערים של מוכנות תפעולית: 60% מהארגונים מרגישים תקועים בתהליכים ידניים, ו-54% מצביעים על מחסור בכישורים כגורם מעכב ביישום AI .
כמעט מחצית מהמשיבים (48%) רואים בעלויות פיתוח והפעלת עומסי עבודה של AI בעיה, לעומת 42% אשתקד. 39% מהארגונים מציינים כי אין להם תשתית נתונים הניתנת להרחבה, (לעומת 33% בשנה שעברה), ו-34% אינם סומכים על תוצרי AI בשל חשש מהטיות (לעומת 27% בלבד בשנה שעברה). מנגד, שיעור המתלוננים על איכות נתונים ירד מ-56% ל-48%.
גם APIs הפכו לגורם מטריד: 58% דיווחו על כאבי ראש בהקשר זה, כאשר ארגונים מסוימים משקיעים עד חצי מזמנם בניהול תצורות מורכבות הכוללות מספר APIs ושפות קוד. האינטגרציה עם APIs של ספקים (31%), כתיבת סקריפטים מותאמים אישית (29%) וחיבור למערכות ניהול וכרטוס (23%) דווחו כמשימות האוטומציה הגוזלות הכי הרבה זמן.
עוד הוסיפה מקוויטי:
"על ארגונים להתמקד בפישוט וסטנדרטיזציה של פעילויות תפעוליות – כולל הפחתת מורכבות של APIs, טכנולוגיות ותהליכים. במקביל, עליהם להבין שמערכות AI עצמן מסוגלות להתמודד עם מורכבויות אלה באמצעות יצירת מדיניות וניהול תהליכים בצורה אוטונומית."
המודל ההיברידי שולט
הצמיחה בצריכת AI מלווה בעלייה בשימוש באדריכלות ענן היברידית.
94% מהארגונים מפעילים אפליקציות במספר סביבות במקביל – ענן ציבורי, ענן פרטי, דאטה סנטר מקומי, קצה (Edge) ואתרי Co-location – במטרה לענות על צרכים של סקלאביליות, עלויות ורגולציה. 91% מהמשיבים ציינו כי הגמישות הנובעת מפריסת ענן מרובה היא היתרון המשמעותי ביותר, לאחר מכן – עמידות משופרת של אפליקציות (68%) והתייעלות כלכלית (59%).
גישה זו תקפה גם לפריסת עומסי עבודה של AI , כאשר 51% מתכננים לפרוס מודלים הן בענן והן בסביבות מקומיות.
יתרה מכך, 79% מהארגונים החזירו לפחות אפליקציה אחת מהענן הציבורי חזרה לסביבת on-premises או co-location – בעיקר מסיבות של שליטה בעלויות, אבטחה ובניית תחזיות עבודה. לשם השוואה, רק 13% עשו זאת לפני ארבע שנים – עלייה דרמטית המעידה על החשיבות של שמירה על גמישות תפעולית. עם זאת, המודל ההיברידי מביא איתו גם אתגרים: מדיניות הפצה לא אחידה (53%) ואסטרטגיות אבטחה מקוטעות (47%) צוינו כבעיות עיקריות.
לקראת עתיד תכנותי מונחה AI
המבט קדימה בדו"ח SOAS ממליץ לארגונים המעוניינים למצות את מלוא הפוטנציאל של AI להתמקד בבניית תשתיות IT ניתנות לתכנות (Programmable Environments) – כך שניתן יהיה למכן תהליכים ולהפעיל מדיניות אבטחה והפצת אפליקציות סטנדרטית.
עד שנת 2026, ה AI צפוי לעבור ממטלות מבודדות לתזמור של תהליכים מקצה לקצה – ולהפוך לעמוד תווך בתפעול אוטונומי של מערכות. IT פלטפורמות מבוססות ממשקי שפה טבעית ויכולות תכנותיות יביאו לסיום עידן הקונסולות המסורתיות – ויאפשרו זרימות עבודה מדויקות יותר מאי פעם.
לסיכום, גמישות ואוטומציה אינן עוד תוספת – הן תנאי הכרחי להתמודדות עם מורכבות והובלת שינוי בקנה מידה ארגוני. ארגונים שישכילו לבנות תשתיות ניתנות לתכנות ייהנו לא רק מפוטנציאל AI מתקדם – אלא גם מאסטרטגיה טכנולוגית עדכנית, אדפטיבית וממוקדת חוויית לקוח."

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- קו ישיר יחסי ציבור.