התערוכה הישראלית: Flüssige Matrix בברלין
סטודיו BAER – ארכיטקטורה ובינוי ערים יציג בגלריה The Ballery בברלין, בין התאריכים 14 בספטמבר – 15 באוקטובר 202 , מיצב וידיאו־ארכיטקטורה חדש בשם Flüssige Matrix!
פתיחה רשמית: יום א', ה-14 בספטמבר 2025, בשעה: 18:00
נעילה: יום ד', ה-15 באוקטובר 2025
המיצב Flüssige Matrix של האדריכל והאמן הישראלי, יובל בר, מבקש ליצור מרחב המבוסס על ארבעת רוחות השמים – צפון, דרום, מזרח ומערב. זהו מרחב אפלטוני בהשראת ספר יצירה – טקסט קבלי קדום, החושף עולם הבנוי על תודעה של אותיות, מספרים וספירות. העבודה בוחנת התפתחויות אפשריות של מבנים עם אוצר מילים מורחב: ארכיטקטורה המוותרת על שליטה, מסתגלת לנרטיבים מגוונים, ונבנית על בסיס אלגוריתמים מתמטיים מורכבים.
ה–MATRIX מגלם את ארבעת היסודות האפלטוניים: אש, מים, אדמה ואוויר. בעידן האנתרופוקן, שליטת האדם ביסודות ערערה את יציבותם, והם נחווים כיום ככוחות הרסניים. אולם המיצב מציע קריאה מחודשת – אש ככוח מאיר ויוצר, מים כמקור חיים וצמיחה, אדמה כבסיס יציב למערכת האקולוגית, ואוויר ככוח רוחני ואידיאלי.
לפרומו:
https://drive.google.com/file/d/1lNDLc6VcY7uqiHLpEktkjbpiDXBzyVnA/view
משתתפים:
ארכיטקטורה: יובל בר
וידאו: מאור מיכאלוב
סאונד: זיו אורי בראשי
אורחים:
לוקאס גראף – 25 בספטמבר
גילי ששון – 26 בספטמבר
סטודיו POTOTOTO – 15 באוקטובר
