מפרסם: ספילו תקשורת
תאריך: 03/02/2010 15:37
נושא: עבודה ורווחה
הודעה לעיתונות

שלבי חיפוש העבודה

כיום בעידן הטכנולוגיה המתקדמת המקום העיקרי לחיפוש סוגי עבודות שונות – הינו אינטרנט: לוחות דרושים ופורטלים מציגים מודעות דרושים רבים. קיימות אלפי אתרים לחיפוש עבודה, אבל רק מעטים עונים על הצורך האמיתי של מחפשי העבודה ומציעים מגוון רחב של סוגי עבודות. כמו כן צריך גם סבלנות רבה וגישה אופטימית בשביל למצוא עבודה. על כל משרה בדרך כלל אם היא משרה נחשקת יש מאות פניות של מועמדים.

שלב ראשון בחיפוש עבודה: קורות חיים
לפני שמתחילים בחיפוש עבודות מתאימות והגשת מועמדות אליהם, צריך שיהיה ברשותכם קורות חיים. קורות חיים צריכים להיות עדכניים, מנוסחים ברור ומציגים את כל פרטיכם הרלוונטים. קורות חיים הינו כרטיס ביקור וכרטיס כניסה לשלבים הבאים לקראת ראיונות עבודה. מומלץ בדרך כלל להכין מספר גרסאות של קורות חיים בהתאם לדגשים הנדרשים במודעת דרושים.

שלב שני בחיפוש עבודה: חיפוש עצמו
זהו השלב בו מחפשים את עבודות הרלוונטיות ושולחים שוב ושוב את קורות חיים. המקום הנפוץ ביותר כיום כאמור לחיפוש עבודה – הוא אינטרנט. קיימים מגוון אתרי דרושים רבים. באתר דרושים JobMaster.co.il תוכלו למצוא אלפי הצעות עבודה אמיתיות ומקוריות ישירות מהמעסיקים, שירות סוכן חכם - אתם בוחרים אילו הצעות מתאימות לכם והם דואגים לשלוח אותן אליכם לאימייל כדי שלא תפספסו שום הצעה רלוונטית. באתר זה ישנו מגוון רחב של עבודות הייטק, עבודות בחו"ל וקטגוריות נרחבות של תחומי התעסוקה והשימוש חינם למחפשי עבודה.
דרך נוספת לחיפוש עבודות באינטרנט היא חיפוש ממוקד באתרים של חברות בהם היתם רוצים לעבוד, חפשו עמוד הדרושים עם רשימת משרות פנויות ואליהם שלחו קורות חיים.

שלב שלישי: ראיונות עבודה
זהו השלב האחרון בחיפוש עבודות מתאימות. חשוב מאוד לא לפשל בשלב זה אחרי שעברתם כברת דרך. להלן כמה טיפים להצלחה בראיון עבודה: תהיו טבעיים ואמיתיים, דברו קצר ולעיניין, הקפידו על שפת גוף זורמת ורגוע, ספרו למה השכלה שלכם רלוונטית למשרה, ספרו על ניסיון גם בתחומים הקרובים, זכרו לשמור על צניעות וענווה, מעסיקים רבים רוצים לראות את הרצון ומוטיבציה בעיני המועמדים, מומלץ כבר בראיון הראשון לברר על אופי המשרה ואופי המשרד, במידה ויש מבחן מקצועי פרונטלי – נסו לארגן את תהליך המחשבה עד כמה שאפשר ואז תדברו והסבירו, נסו להירגע ותנשמו עמוק. בסופו של דבר, הרבה פעמים הכל תלוי בכימיה בין המראיין ומרואיין בשניה שהוא נכנס לחדר. נסו להבליט את התכונות הפנימיות הנעימות שלכם ולהיות איש שיחה נחמד.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- ספילו תקשורת.