מפרסם: צפורת תקשורת
תאריך: 07/06/2010 18:13
נושא: קולינריה
הודעה לעיתונות

שף דניאל כץ זכה ב-2 מדליות כסף בתחרות של איגוד השפים האירופאי

משלחת של 11 טבחים ושפים מטעם איגוד השפים הישראלי יצאה לייצג את ישראל בתחרות "בישול באוויר הפתוח" שנערכה בבוקרשט בירת רומניה, בתאריכים 6-9.5.2010.
בתחרות, אותה ארגן איגוד השפים האירופאי, השתתפו צוותים מתשע מדינות, ביניהן רומניה, צ'כיה, פינלנד, קרואטיה וישראל.

צוות בראשותו של השף דניאל כץ, ממסעדת מלון היולדות הדסה בייבי ומלון עין כרם בירושלים, קטף שתי מדליות כסף בתחרות.

כץ, בוגר מכללת הדסה לאמנות הבישול ולימודי ניהול מערכות מזון ומשקאות ועומד בראש קייטרינג "תוצרת הארץ", ולצידו הסו-שף עלאא אבו-גנאן והסו-שף ג'ון חבש, זכו במדליית כסף אחת בקטגוריית בישולי קדרה, עם תבשיל בקר בירקות שורש ועשבי תיבול, ומדליית כסף נוספת בקטגוריית גריל של מוצרים טחונים, עם המבורגר טונה וסלמון בטעם נענע וסויה, חרדל וגרידת לימון.

שף דניאל כץ מספר, כי על צוות השופטים נמנו שפים מפינלנד, רומניה, צ'כיה, מקדוניה ובולגריה, נציג של התאחדות השפים העולמית ונציג איגוד השפים האירופאים.

לדברי כץ, הצוות הישראלי, שהתנסה כבר במספר תחרויות בישראל, עבר חוויה מיוחדת כשיצא לראשונה לייצג את ישראל בתחרות בחו"ל.

עוד סיפר כץ, שמגבלות הכשרות, החלות על שפים בישראל, מציבות לו ולצוות שלו אתגרים ייחודיים, אך אלה לא מנעו את זכייתם.

עידית דיין, מנהלת תפעול מלון הדסה בייבי והתינוקייה: "אנו מאמינים ביכולותיו של צוות המטבח שלנו, ובראשם השף דניאל כץ, ונהנים מהכישרון שלהם כל השנה. גם הנשים השוהות במלון יולדות הדסה בייבי וגם האורחים במלון עין-כרם מתפעלים מהיכולות של השף כץ לבשל מזון טעים, בריא, באיכות מעולה ובכשרות למהדרין."

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- צפורת תקשורת.