מפרסם: אגמדיה
תאריך: 26/12/2010 07:10
נושא: מזון, מסעדות

השקת חנות יקב יפתחאל במסעדת "בת ארצי"

יום ו', 31 דצמ' 2010 בשעה 12:00
מיקום: מסעדת בת ארצי
כתובת: נחלת בנימין (מפה)
משך: 4 שעות
צביקה אופיר
צביקה אופיר
הודעה לעיתונות

השקת חנות יקב יפתחאל במסעדת "בת ארצי"

== יקב יפתחאל ישיק ביום שישי, ה31.12 את חנות היקב במסעדת "בת ארצי" בנחלת בנימין, האירוע שיתקיים בין השעות 12:00-16:00 . ==

צביקה והדס אופיר הגיעו לאלון הגליל ב- 1984, הכרם הראשון ניטע ב- 1986 , כרם לענבי מאכל. המפנה הגדול החל בתחילת שנות ה- 90, כשהבינו, צביקה והדס, שאין עתיד לענבי מאכל באזור והחליטו להרכיב את הכרם ולהפוך אותו לכרם לענבי יין. הזנים הראשונים היו קברנה סוביניון ומרלו.
הגדלת הכרם נמשכה במהלך שנות ה-90, כשהם מצד אחד משווקים ענבים ליקבים שונים ובמקביל מגדלים ומפתחים את הכרם.
שנת 1999 הייתה שנת "התפקחות", כשביקב יפתחאל מבינים כי הענבים שלהם באיכות גבוהה מאוד. צביקה אופיר אוהב לספר על השנים הראשונות של היקב "החלטנו שאנו מנסים לייצר יין . השנתיים הראשונות הוקדשו להתנסות ולמידה. משנת 2001 תפוקת היין גדלה והתנופה המשמעותית התחילה בשנת 2004, כאשר הצטרף אלינו קובי טוך, היינן של היקב, שמלווה אותנו לאורך השנים".

גם תחום הפרסים לא זר ליקב יפתחאל, בתחרות אשכול הזהב 2007 זכו במדליית זהב עבור יין "פטיט סירה 2005". באשכול הזהב 2008 זכו במדליית זהב ביין "מרלו 2005" ובאשכול הזהב 2010 זכו בשתי מדליות: מדליית כסף ל "פטיט סירה 2007" ( ספיישל רזרב) ומדליית זהב- ל"סנג'ובזה 2007".

כאמור בת ארצי נבחרה לשמש כחנות היקב, המסעדה היא מעדנייה ייחודית שמגשימה פנטזיה – לקפוץ ראש אל סירים מלאים בכל טוב של מאמות מרוקאיות, טריפוליטאיות, פרסיות, עיראקיות, גרוזיניות .
במסגרת החיפוש אחר הסירים המהבילים האולטימטיביים, "בת ארצי" מפגישה בשלניות אמיתיות מכל העדות ומציגה תפריט יומי משתנה – בישול המטעמים המסורתיים שלהן, מהם נהנו עד כה רק בני משפחתן הופך כעת לסעודה נגישה במסעדה וגם פתרון איכותי ונוח לאירוח בביתכם עם מאכלי העדות הכי אותנטיים שיש, אלו שמבושלים על ידי המקור.
במיוחד לאירוע ההשקה מכינים בבת ארצי שתי מנות שישלבו את היין המצוין של יקב יפתחאל: צלי בקר עם פטריות שמפיניון טריות הישר מהגינה. המנה השנייה שנבחרה לאירוע החגיגי, היא מנה של עגל עם חלאוית (שקדי עגל).

לפרטים נוספים- שמעון אגם, אגמדיה – 054-5757636

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- אגמדיה.