פיאנו בנטף - קונצרט הפתיחה

יום ה', 24 נוב' 2011 בשעה 18:00
מיקום: אולם הקשתות, נטף
כתובת: אולם הקשתות בבית משפחת שפירא חכמוב, נטף (מפה)
משך: 4 שעות
רביעיית הפסנתר הישראלית באולם הקשתות. קרדיט צלם: סטנלי ווטרמן
רביעיית הפסנתר הישראלית באולם הקשתות. קרדיט צלם: סטנלי ווטרמן
המטבח של רמה
המטבח של רמה
הודעה לעיתונות

פיאנו בנטף - סדרת קונצרטים חדשה

השקת אולם הקשתות בנטף בסדרת קונצרטים של הפסנתרנית רויטל חכמוב בשיתוף "המטבח של רמה"
קונצרט ראשון – 24.11.2011

הפסנתרנית רויטל חכמוב, מצמרת הפסנתרנים הישראלים, המופיעה בארץ ובעולם כסולנית עם מיטב התזמורות ובהרכבים קאמריים, פותחת את דלתות ביתה שבנטף ומשיקה את סדרת הקונצרטים "פיאנו בנטף" באולם הקשתות שהותאם במיוחד לסדרה זו, עם אקוסטיקה מושלמת ואווירה ייחודית. רויטל מארחת בסדרה מוסיקאים מובילים מהארץ ומהעולם, וישתלבו בה מיטב האוכל, הגבינות והיין המקומיים. בערבו של כל קונצרט תוגש ב"מטבח של רמה" בנטף ארוחה עם תפריט מיוחד לאותו קונצרט המותאם לתכנית המבוצעת. הקינוח יוגש בביתה של רויטל בהפסקת הקונצרט אל מול הנוף המרהיב של הרי יהודה ושפלת החוף.

תכנית הקונצרטים מגוונת ומציגה רפרטואר הנע מהמאה ה-17 ועד לימינו אנו עם דגש על יצירות המופת הקאמריות מכל הזמנים. במרכז הסדרה יצירות לפסנתר — קאמריות וסולניות— אותן תבצע רויטל חכמוב על פסנתר פציולי קונצרטנטי חדש בעל צליל נדיר ביופיו, אשר נבחר אישית על ידה במפעל פציולי באיטליה.

את התכנית האמנותית התקינה רויטל חכמוב, והיא כוללת סדרה של שמונה קונצרטים קאמריים עם תכנית איכותית מגוונת ונגישה לקהל חובבי המוסיקה. הרעיון שעומד מאחורי הסידרה הוא שילוב של מוסיקה ונגנים מהרמה הגבוהה ביותר, אוכל גורמה עם תפריט שינהל דיאלוג חופשי עם המוסיקה, ויין (יקב סוסון ים) וגבינות (משק הימלפארב) מהתוצרת המקומית המעולה של האזור, כולם מוגשים בתוך נוף מרהיב ביופיו.

רויטל חכמוב: "נטף הוא מקום של שקט- פיאנו- ובלב הירוק הפראי שבו היא טובלת נמצא אולם קשתות האבן שבביתי ובו פסנתר נפלא ויחודי: פסנתר החלומות שלי. אני שמחה ונרגשת לקראת הסדרה החדשה שמאפשרת לי לשלב את אהבתי למוסיקה , לחברים ליצירה ולאוכל משובח.
אני מאמינה שהטבע היפיפה מסביב, הפסנתר והאולם המשלב אבן ועץ יתנו השראה למוסיקאים ולקהל ויצרו חויה חדשה של קונצרט."

קונצרט הפתיחה יתקיים ביום ה', 24 בנובמבר בשעה 20:30 (תכנית הקונצרטים המלאה בהמשך הקומוניקט)
קונצרט מספר 1: מסולו ועד סימפוניה
רביעיית הפסנתר הישראלית
רויטל חכמוב, פסנתר
גלעד הילדסהיים, כינור
שולי ווטרמן, ויולה
עירא גבעול, צ'לו

בתכנית:
בטהובן- רביעיה במי במול מז'ור אופוס 16
שופן- שבעה ואלסים לפסנתר סולו
בטהובן- סימפוניה מספר 3 "ארואיקה" אופוס 55 בעיבוד לרביעית פסנתר של תלמידו וחברו המלחין פרדיננד ריס

התכנית הקולינרית תכלול ארוחה בסימן המספרים 3 ו-7 ותוגש במטבח של רמה בשעה 18:00. הקינוח יוגש בהפסקת הקונצרט, אז גם יוכל הקהל לרכוש יין משובח מיקס סוסון ים וגבינות ממחלבת הימלפרב.

רויטל חכמוב
ילידת ישראל. שייכת לצמרת הפסנתרנים הישראלים בארץ ובעולם. ניגנה כסולנית וכנגנית מוסיקה קאמרית בכל אירופה, סקנדינביה, רוסיה ,יפן, סין, דרום אמריקה ארה"ב וקנדה.
בעלת תואר אמן סולן מהאקדמיה למוסיקה של האנובר, תלמידתם של פרופ. אריה ורדי, ליאת יניב ודינה תורגמן. מרבה לנגן כסולנית עם התזמורות המובילות בארץ בהן הפילהרמונית הישראלית, הסימפונית הישראלית ראשון לציון ועם תזמורות חשובות בחו"ל כמו התזמורת הקאמרית מוסקבה (באולם צ'ייקובסקי), התזמורת הסימפונית ברלין (בקונצרט האוס ברלין), תזמורת הסולנים מזלצבורג, התזמורת הקאמרית שטוטגרט, התזמורת הקאמרית ע"ש שולטי- בודפשט, התזמורת הפילהרמונית של בוקרשט, התזמורת הפילהרמונית של טראנסלווניה, התזמורת הסימפונית של צפון גרמניה ותזמורות סימפוניות לאומיות בדרום אמריקה. ניגנה כסולנית תחת שרביטם של מנצחים ידועי שם בהם: זובין מהטה, סרג'יו קומיסיונה, אמיל סימון, מקסים שוסטקוביץ, ליאור שמבדל, מנדי רודן, נועם שריף ודן אטינגר. מנגנת בקביעות בפסטיבלים בינלאומיים רבים בהם מונטרה ויווה (שוויץ), אונסקו (יון), רוסקילדה (דנמרק) , פסטיבו (פינלנד), פסטיבו (גרמניה), סאן סבסטיאן (ספרד), כפר בלום ופסטיבל ישראל. הקליטה תכניות רבות לרדיו ולטלויזיה בהן סידרה בה הינחתה וניגנה לערוץ השני. מרבה בנגינת מוסיקה קאמרית עם החשובים באמני ישראל ובחו"ל ותקליטור שהוציאה עם הכנר מקסים ונגרוב לחברת טלדק זכה ל"בחירת העורך" של "גרמופון" ולתקליטור מומלץ באתר הדיסקים של "אמאזון". בנוסף לרפרטואר הקלאסי מרבה לנגן יצירות של מלחינים ישראליים, רבות מהן נכתבו והוקדשו לה ובין היתר ביצעה ביצועי בכורה עולמיים של שבעה קונצ'רטי לפסנתר ולתזמורת. הקימה לפני כשנתים את רביעיית הפסנתר הישראלית והיא נמנית על סגל המורים באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים. נשואה לפרופ. אהוד שפירא ואם לבתם בת החמש עדי.

רביעיית הפסנתר הישראלית
רביעית הפסנתר הישראלית נוסדה לפני כשלוש שנים וכוללת נגנים ישראליים בכירים החיים בארץ ומופיעים רבות ברחבי העולם. מיד עם היווסדה זכתה הרביעיה לתגובות נלהבות של קהל הקונצרטים והביקורת ותפסה מקום חשוב בעשייה המוסיקלית בארץ. ההרכב שם לעצמו מטרה להציג לקהל את שפע הרפרטואר הקיים להרכב זה שבחלקו הגדול אינו מבוצע תדירות על במות הקונצרטים. תכניות הקונצרטים של הרביעיה מורכבות בהתאם מיצירות מופת פחות מוכרות בצד נכסי צאן ברזל של רביעיות הפסנתר. תכנית העבודה של ההרכב כוללת לצד נגינה בקונצרטים והשתתפות בפסטיבלים גם הקלטות של הרפרטואר הזה במהלך העונות הבאות. בנוסף לרפרטואר הקיים הרביעיה יוזמת כתיבת יצירות נוספות להרכב זה, ויצירה ראשונה פרי עטו של המלחין רונן שפירא הוזמנה ובוצעה על ידה.
המטבח של רמה
מסעדת גורמה כפרית בישוב נטף, שבהרי ירושלים.
המסעדה הוקמה לפני חמש עשרה שנים והפכה עם הזמן לאחד ממוסדות האוכל הבולטים מחוץ לעיר. המסעדה בנויה במרפסת עץ פתוחה לנוף השקט ועוצר הנשימה של הרי יהודה ושל חלקים נרחבים משפלת החוף. התפריט המרתק יוצר מפגש קולינארי ים תיכוני, מפרובנס שבדרום צרפת ועד המטבח הערבי המקומי, שבבסיסם תפיסה הגורסת פשטות והצמדות לאדמה ולתנאי המקום.
על המטבח מנצח השף תומר ניב, בוגר מסעדת ה fat duck בלונדון. בדיאלוג עם רמה, יוצר תומר מנות מקוריות הנותנות במה למיטב חומרי הגלם המקומיים, וכך ניתן למצוא בתפריט מנות כאוסובוקו טלה באוזו והדרים עם פירה תפוחי אדמה מדורה וחציל בלאדי עטוף בקדאיף ממולא בפטה ובצל מקורמל עם רוטב קישק. עשבי התבלין וחלק מהירקות הם מגידול עצמי בגן הפרוש לרגלי האורחים וכל מרכיבי הארוחה, מהלחם הנאפה בטאבון שבמרכז המסעדה, ועד לקינוחים המופלאים נעשים במקום.
המסעדה פתוחה לקהל הרחב, כל השנה, בימים חמישי, שישי ושבת. מידי חודש, בליל ירח מלא, מתקיימים במסעדה ערבי נושא העוסקים בתרבות ומתובלים בקולינריה. בכל כל ימות השבוע נערכים במקום אירועים פרטיים בעלי תכנים שונים.

פיאנו בנטף - תכנית הקונצרטים המלאה

  • הקונצרטים יתקיימו בימי חמישי (אלא אם כן מצוין אחרת) באולם הקשתות בנטף ויחלו בשעה 20:30
  • הארוחה תתקיים במטבח של רמה בנטף ותחל בשעה 18:00. הקינוח יוגש בהפסקת הקונצרט, אז גם יוכל הקהל לרכוש יין משובח מיקס סוסון ים וגבינות ממחלבת הימלפרב.

קונצרט מס' 1 – מסולו ועד סימפוניה
24.11.2011
רביעיית הפסנתר הישראלית
רויטל חכמוב, פסנתר
גלעד הילדסהיים, כינור
שולי ווטרמן, ויולה
עירא גבעול, צ'לו

בתכנית:
בטהובן- רביעיה במי במול מז'ור אופוס 16
שופן- שבעה ואלסים לפסנתר סולו
בטהובן- סימפוניה מספר 3 "ארואיקה" אופוס 55 בעיבוד לרביעית פסנתר של תלמידו וחברו המלחין פרדיננד ריס

תכנית קולינרית: ארוחה בסימן המספרים 3 ו-7 ותוגש במטבח של רמה בשעה 18:00. הקינוח

קונצרט מס' 2 – טובים השניים
22.12.2011
דואו הפסנתרים דיוון סילבר – גיל גרבורג

בתכנית:
בטהובן- רביעיה במי במול מז'ור אופוס 16
שופן- שבעה ואלסים לפסנתר סולו
בטהובן- סימפוניה מספר 3 "ארואיקה" אופוס 55
בעיבוד לרביעית פסנתר של תלמידו וחברו המלחין פרדיננד ריס

תכנית קולינרית: ארוחה שכולה מנות זוגיות הנאכלות בצוותא

קונצרט מס' 3 – בעיקר ברהמס
26.1.2012
יבגני יהודין, קלרנית; צבי פלסר, צ'לו; רויטל חכמוב, פסנתר

מוצרט – טריו במי במול מג'ור (קגלשטדט), ק. 498
ברהמס – סונטה לצ'לו ופסנתר במי מינור, מס. 1
ברהמס – טריו בלה מינור, אופוס 114

קונצרט מס' 4 – אש ואהבה בבארוק
1.3.2012
קלייר מגנאג'י, סופרן; יניב ד'אור, קונטרה-טנור; אביעד שטיר, צ'מבלו; כינור (יפורסם)

בתכנית:
מיטב אריות שירים ודואטים מאת הנדל, מונטוורדי, קאצ׳יני, פרסל ואחרים.

תכנית קולינרית: אש ואדמה, אש ואוכל – מנות מהטאבון, מנות מהגריל, מנות המוגשות עם אבן לוהטת להתאמת דרגת הצלייה....

קונצרט מס' 5 – וינה-המבורג-וינה
29.3.2012
שלישיית ירושלים
רועי שילוח, כינור; אריאל טושינסקי, צ'לו; ירון רוזנטל, פסנתר

בתכנית:
היידן- טריו מספר 18 בלה מז'ור
ברהמס- טריו בדו מז'ור אופוס 8
שוברט- טריו מספר 1 בסיבמול מז'ור, אופוס 99

תכנית קולינרית: פיוז'ן של מעורב ירושלמי, שניצל ושטרודל

קונצרט מס' 6 – רסיטל שורשים
21.4.2012 (הקונצרט יתקיים במוצאי שבת)
רויטל חכמוב, פסנתר

בתכנית:
רונן שפירא/עבד אל והאב- "אינתאעומרי" (1/4 מצרי ו 100% ישראלי)
אלבניז- סויטתאספניול (1/4 ספרדי)
שופן- סונטה מספר 2 (1/4 פולני)
חצ'אטוריאן- טוקטה (1/4 ארמני)

תכנית קולינרית: מה אפשר לבשל משורשים? מהו אוכל שורשי?

קונצרט מס' 6 – רסיטל שורשים
21.4.2012 (הקונצרט יתקיים במוצאי שבת)
רויטל חכמוב, פסנתר

בתכנית:
רונן שפירא/עבד אל והאב- "אינתאעומרי" (1/4 מצרי ו 100% ישראלי)
אלבניז- סויטתאספניול (1/4 ספרדי)
שופן- סונטה מספר 2 (1/4 פולני)
חצ'אטוריאן- טוקטה (1/4 ארמני)
תכנית קולינרית: מה אפשר לבשל משורשים? מהו אוכל שורשי?

קונצרט מס' 7 – הפסנתר האימפרסיוניסטי: אויר, מים, צלילים וצללים
17.5.2012
מתן פורת, רויטל חכמוב, פסנתר

בתכנית:
מסיין- פרלוד מספר 8 " השתקפויות ברוח"
רוול- מתוך " מראות" קטע מספר 3 " סירה באוקיאנוס"
דבוסי- מתוך "אימאז'ים" ספר 2 מספר 2 "הירח שוקע מעל המקדש"
סן- סנס- אופוס 111 מספר 4 " פעמוני לאס פאלמס"
ליסט- מתוך " שנות נדודים" , שנה מספר 1 קטע מספר 9 " פעמוני ז'נבה"
מתן פורת- מתוך "אימאז'ים"- " הפעמונים"
מסיין- פרלוד מספר 6 " פעמוני צער ודמעות פרידה"
רוול- מתוך " מראות" קטע מספר 5 " עמק הפעמונים"
רוול - משחקי מים
דביסי- השתקפויות במים
דביסי- דג זהב
ליסט- משחקי מים בוילה ד'אסטה
דביסי- גנים בגשם
דביסי- גרסה לשני פסנתרים של אחר הצהריים של פאון

תכנית קולינרית: ארוחת דגים טריים ודגים מעושנים במעשנה שלנו

קונצרט מס' 8 – משני עברי הפירנאים
14.6.2012
רביעיית הפסנתר הישראלית
רויטל חכמוב, פסנתר
גלעד הילדסהיים, כינור
שולי ווטרמן, ויולה
עירא גבעול, צ'לו

בתכנית:
טורינה- רביעית פסנתר
מוצרט- רביעית פסנתר מספר 2 במי במול מז'ור
שוסון- רביעית פסנתר
תכנית קולינרית: ארוחה ספרדית שכוללת טאפאס, קסואלות ועוד

www.pianonataf.org.il

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- קרוסלה ניהול אמנים ויח"צ.