מפרסם: קרוסלה ניהול אמנים ויח"צ
תאריך: 18/06/2013 09:31
עדכון: 19/06/2013 08:41
נושא: מוזיקה
הכנר ז'יל אפאפ- קרדיט: פסטיבל דבורז'אק בפראג
הכנר ז'יל אפאפ- קרדיט: פסטיבל דבורז'אק בפראג
גלעד קרני , קרדיט: ננסי הורביץ
גלעד קרני , קרדיט: ננסי הורביץ
יצחק רשקובסקי, קרדיט: שרית עוזיאל
יצחק רשקובסקי, קרדיט: שרית עוזיאל
הודעה לעיתונות

הכנר הוירטואוז בעל השם ז'יל אפאפ, נציגים מהאסכולת הכינור הרוסית הגדולה, מחווה לכנר הדגול מישה אלמן,

כיתות אמן, קונצרטים, סדנאות ופעילויות נוספות בקשת אילון 2013

21 ביולי – 8 באוגוסט 2013 בקיבוץ אילון

  • ימי רוסיה – מחווה לאסכולת הכינור הרוסית מהמאה ה-20
  • מחווה לכנר הנודע מישה אלמן בהשתתפות הפסנתרן ג'וזף סייגר
  • ביצוע סוויטת כרמן של ביזה-שידרין ע"י נגני קשת אילון יחד עם נגן כלי ההקשה תומר יריב וסטודנטים ממרכז "טרמולו"
  • הכנר ז'יל אפאפ, בביצוע והנחיית סדנה על "ארבע העונות" של ויואלדי
  • קונצרטים בקונכייה אקוסטית תחת כיפת השמיים
  • קונצרט גאלה בהשתתפות עשרות כנרים צעירים לצד אמנים בכירים בכינור, ויולה וצ'לו בבית האופרה - המשכן לאמנויות הבמה בת"א
  • שידורים חיים בקול המוסיקה במהלך כיתות האמן

ב-21 ביולי יחל קורס הקיץ הבינלאומי ה-23 לכנרים ולנגני כלי קשת בקיבוץ אילון שבגליל המערבי. בקורס הקיץ, שאורכו כשלושה שבועות, יקבלו המוסיקאים הצעירים שיעורים אישיים וכיתות אמן מטובי המורים והאמנים בעולם ויופיעו בקונצרטים שיתקיימו בערבים בקיבוץ אילון.

לחברי הסגל הקבועים של קשת אילון יצטרפו השנה כמה שמות חדשים, פרופסורים מבוקשים מרחבי העולם. אורח מיוחד יהיה הכנר הצרפתי זיל אפאפ, שיעבוד עם התלמידים על ביצוע ארבע העונות של ויואלדי וגם יופיע בקונצרט.

"ימי רוסיה" - חלק ניכר מקורס הקיץ השנה יוקדש לאסכולת הנגינה הרוסית בכינור מתחילת המאה ה-20. בין היתר ילמדו בכיתות אמן פרופסורים מובילים מקונסרבטוריון מוסקבה – אדוארד גראץ' ואלכסנדר ויניצקי. סטודנטים יבצעו בקונצרטים מוסיקה מאת מלחינים רוסים.

כמו כן, יקיים קורס הקיץ מחווה לכנר הרוסי הגדול מישה אלמן (1891-1967), הנציג החשוב של מסורת הנגינה בכינור ברוסיה. שנודע בסגנון נגינתו עתיר הרגש ויפה הצליל. למעשה הוא זה שיצר מסורת זו בתחילת המאה ה-20 ומוסיקאים רוסים רבים הלכו בעקבותיו. לאחרונה נוצר קשר בין ההנהלה המוזיקלית של קשת אילון לבין נכדותיו של אלמן, הגב' דנה מאק-פרינץ, והגב' טרי מאק-מגנין, ובאמצעותן נוצר קשר גם עם הפסנתרן הותיק ג'וזף סייגר, החי היום בישראל, שעבד עם אלמן והקליט איתו במשך 15 שנה. אירוע המחווה לכנר המפורסם ייערך ב-2 באוגוסט, החל מ-17:30, בהשתתפותו של סייגר, שיביא את סיפורו של אלמן למשתתפי הקורס ולקהל הרחב ויעלה זיכרונות מדמותו הייחודית ומעבודתם המשותפת. בקונצרט ב-20:15 יופיעו תלמידי הקורס בקונצרט ביצירות מקוריות של אלמן ובעיבודים משלו. במהלך הקורס תוצג תערוכה שתכלול תמונות, מכתבים ומסמכים היסטוריים על חייו ונגינתו של אלמן, שבחלקם נמסרו לנו מארכיונו הפרטי של סייגר ומהארכיון המשפחתי של הנכדות.
תזמורת כלי הקשת של קשת אילון

תזמורת כלי הקשת של קשת אילון תבצע פרקים מתוך הסוויטה לבלט "כרמן" מאת ביזה-שידרין, בשיתוף עם נגן כלי ההקשה תומר יריב ותלמידים מהמרכז לכלי הקשה "טרמולו" שבנתניה, בניהולו של יריב.

אטליה מיוחד לתיקון כינורות וקשתות וספריית תווים ייחודית יעמדו לרשותם של התלמידים במהלך הקורס. כמו כן, ייקחו התלמידים חלק בפעילויות העשרה מגוונות, החל מנגינת מוסיקה קאמרית וכלה בפעילות ספורטיבית ייחודית – ירי בחץ וקשת אולימפית.

ב- 31 ביולי יתקיים קונצרט גאלה בבית האופרה - המשכן לאמנויות הבמה בתל אביב, בביצוע סולנים והרכבים משותפים לאמנים בכירים מסגל ההוראה ולאמנים צעירים ממשתתפי הקורס והאנסמבל הגדול של קשת אילון על מוריו ותלמידיו. ומשתתפי תוכנית הסמינרים ו"יום כנר צעיר".

השנה יגיעו לקיבוץ אילון 39 כנרים ובצידם 15 נגני ויולה וצ'לו מ-25 מדינות, ובהן אוסטרליה, אירלנד, אנגליה, ארה"ב, גרמניה, הולנד, יפן, סין, ספרד, פולין, פורטוגל, צרפת, קוריאה, קנדה, קרואטיה, רומניה, רוסיה ושוויץ – לצד נגנים ישראליים רבים, כמובן.

הפעילות הפתוחה לקהל תחל בקונצרט חגיגי שיתקיים ב-23 ביולי בקיבוץ אילון, בביצוע אמנים בכירים מסגל הקורס, שינגנו במגוון כלי קשת. הקונצרט ישודר בקול המוסיקה. ב-22 ביולי יתקיים בקונכייה האקוסטית קונצרט "טרום פתיחה" של הקורס אותו יבצעו אמנים אורחים ברוח "מזרח פוגש מערב" בהובלתו של המלחין, כנר ונגן העוד תייסיר אליאס.

סגל האמנים והמורים הבכירים בקיץ 2013:כינור: ז'יל אפאפ (צרפת), שמואל אשכנזי (ישראל-ארה"ב), ואדים גלוזמן (ישראל), אדוארד גראץ' (רוסיה), טניה בקר-בנדר (גרמניה), פטינה קופק (סלובקיה), סילביה מרקוביצ'י (צרפת), פטרו מונטיאנו (גרמניה), יצחק רשקובסקי (ישראל-אנגליה), אני שנרך (ישראל-אנגליה), אלכסנדר ויניטסקי (רוסיה – צרפת), זו שאן (ארה"ב).
ויולה: עתר ארד (ארה"ב-ישראל), גלעד קרני (ישראל-שווייץ).
צ'לו: הלל צרי (ישראל), גבריאל ליפקינד (ארה"ב-ישראל).
אורחים בני כבוד: עברי גיטליס (ישראל), חיים טאוב (ישראל).
סגל הפסנתרנים: ריטה בירמן (ישראל), יוליה גורביץ' (ישראל), דן דויטש (ישראל), אירינה ז'לזנובה (ישראל), פטר יריקובסקי (צ'כיה), יבגניה לקרניק (ישראל), נעמן וגנר (ישראל), לואיס פארז (ונצואלה-איטליה).
מומחי האטליה לכינורות וקשתות: אדם קורמן (ישראל), כינורות, דניאל שמידט (גרמניה), קשתות.
תכנית האירועים המלאה מצורפת

יצחק רשקובסקי, המנהל המוסיקלי של קשת אילון, מספר: "קשת אילון הינה חוויה מוסיקלית שלאף חובב מוסיקה, ובעיקר חובבי כלי הקשת, אסור להחמיץ. הקורס השנה כולל מגוון עשיר של פעילויות ומורי הקורס מייצגים אסכולות שונות ודורות שונים, וכוללים בין השאר את ג'יל אפאפ – אחד הכנרים המגוונים, יצירתיים ווירטואוזים ביותר כיום, המורה הדגול לכינור מקונסרבטוריון מוסקבה אדוארד גראץ' ואני שנרך, שהיא אחת ממייסדות קשת אילון. מבט מהיר על רשימת בוגרי הקורס לדורותיו מראה שרבים מהם הפכו עם השנים לכוכבים גדולים שמופיעים ברחבי העולם. קשת אילון תציג השנה קשת של רעיונות, פעילויות, צלילים ואנשים מיוחדים ואני נרגש לראות את הרעיונות הללו קורמים עור וגידים. מרכז העשייה שלנו הינה סביב התלמידים ואנו שמחים לארח את התלמידים המוכשרים ביותר מרחבי העולם. קשת אילון הינה חוויה ייחודית מאד גם לתלמידים וגם לקהל שכן התכנית היא בו זמנית אקדמית ופסטיבלית".

מנכ"ל קשת אילון, גלעד שיבא, מספר על הקורס: "בקשת אילון שומרים על מתכונת בסיסית קבועה שמוכיחה עצמה מזה 23 שנים. אמנים ידועי שם ומורים בכירים בתחום הכינור וכלי הקשת מעניקים מניסיונם לאמנים צעירים, המבקשים ללטש את אמנותם בדרך של שיעורים אישיים, כיתות אמן, "דלת פתוחה" והופעה בקונצרטים בערבים. אני מזמין את הקהל מכל רחבי הארץ, להצטרף אלינו ולחוש את דופק העשייה המוסיקלית הנעשית פה, באווירה של פתיחות בין חברי הסגל לסטודנטים ושל פרגון של הסטודנטים איש לרעהו. קחו לכם יום חופשי, בואו לאילון שגליל המערבי והיכנסו לשיעורים ולכיתות האמן, וכמובן – לקונצרטים באולם או בקונכייה האקוסטית, על הדשא, תחת כיפת השמיים. תזכו ביום של התרוממות רוח".

הכניסה חופשית לכל הפעילויות ולקונצרטים בקונכייה (למעט הקונצרטים שיתקיימו מדי ערב ב-20:15):
לשיעורים האישיים מדי יום לפנה"צ

לכיתות האמן מדי יום ב-17:30
תרגול ירי בקשת אולימפית, בימים א'-ה' בין 14:30- 16:00
ביקור באטליה לכינורות וקשתות – בתיאום עם המשרד

המרכז למוסיקה קשת אילון
מנהל מוסיקלי: יצחק רשקובסקי; מנהל כללי: גלעד שיבא; יו"ר העמותה: ראובן חזק; חשב ומנהל פרויקטים: דוד שמלא
המרכז למוסיקה וכיתות אמן לכינור קשת אילון הוקם בשנת 1990 בקיבוץ אילון שבגליל המערבי מתוך מטרה לטפח ולקדם כנרים צעירים למדרגת מצוינות מוסיקלית ולתרום לפיתוח הגליל הצפוני. בשנות הפעילות הראשונות השתתפו בכיתות האמן עד 25 כנרים מדי שנה, רובם ישראלים ועולים חדשים. מספר המשתתפים בקורס עלה מדי שנה וכיום, במלאת 23 שנים לפרוייקט, מגיעים לאילון, אחרי מיון קפדני, כ-50 כנרים צעירים מיותר מ-20 מדינות. בשנים האחרונות הצטרפו לקורס גם נגני כלי קשת אחרים – ויולה, צ'לו וקונטרבס. יותר מ-1,000 בוגרי כיתות אמן קשת אילון, המייצגים 50 מדינות, פזורים היום ברחבי תבל, בהם ישראלים רבים המתגוררים בארץ ובחו"ל. הם ממשיכים לשמור על קשר הדוק עם הפרוייקט והופכים לשגרירים של רצון טוב של הפרויקט ושל ישראל, בארצותיהם וברחבי העולם.

מתוך ראיית הצורך בקידום הכינור בישראל מקיימת קשת אילון במהלך השנה גם סמינרים קצרים המיועדים לכנרים ישראלים מרחבי הארץ ומכל הגילאים והמגזרים, כמו כן קשת אילון מסייעת לקונסרבטוריון אלקנדי שבכפר ג'ת שבמשולש בדרך של השאלת כינורות לילדים, בתרומת תווים מספרייתה ובהפניית תורמים בעלי עניין למקום.

הזמנת כרטיסים לקונצרטים באילון בטל. 04-9858131 // 04-9858191

הזמנת כרטיסים לקונצרט הגאלה בתל אביב ב- 31.7 בבית האופרה - המשכן לאמנויות הבמה, שד' שאול המלך 19
שוש שמואלי-אמסלם טל. 052-3738887
אתר קשת אילון : www.keshetei.org.il

לפרטים נוספים, תמונות, תיאומי ראיונות ועוד נא לפנות לגילי אלון-ביטון, 054-4352353, [email protected]

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- קרוסלה ניהול אמנים ויח"צ.