מפרסם: Ms comms
תאריך: 13/11/2014 10:16
נושא: תעופה
הודעה לעיתונות

בכירי ענף התעופה העולמי והישראלי ישתתפו בכנס התעופה הבינלאומי השנתי השביעי של מכון פישר ורשות התעופה האזרחית

הכנס יתקיים ביום שלישי, 25 בנובמבר, במכון פישר בהרצליה

מכון פישר למחקר אסטרטגי אוויר וחלל ורשות התעופה האזרחית (רת"א) יקיימו זו השנה השביעית את כנס התעופה האזרחית בישראל, בהשתתפות אורחים בכירים מתחום התעופה בארץ ובעולם.

דברי הפתיחה של תא"ל (במיל') אסף אגמון, ראש מכון פישר, ושל סגן יו"ר הכנסת וראש תת-ועדת הכלכלה לענייני תעופה, ח"כ יצחק וקנין, יעסקו בתשתיות התעופה, התחום הבוער והמשמעותי ביותר בתעופה האזרחית במדינת ישראל.

המושב הראשון בכנס, שידון בתשתיות תעופתיות, ייפתח בהצגת מסקנות הביניים ממחקר משותף שעורכים איתי אלון, חוקר בכיר במכון פישר ופרופ' ניקול אדלר וד"ר קטיה יז'מסקי מבית הספר למינהל עסקים באוניברסיטה העברית בנושא הוספת תנועות בשדות תעופה עמוסים. מוטי שמואלי, ראש אגף תשתיות תעופתיות ברת"א יסקור את סטטוס התשתיות הנוכחי והתכנון העתידי של רת"א לתשתיות התעופה הקרקעיות והאוויריות בישראל, ולאחריו יציג קברניט דורון קרני מחברת אלעל נקודות מבט ביקורתיות על תהליכי הפיתוח של שדה התעופה הבינ"ל הנבנה בתמנע. אורי סירקיס, מנכ"ל חברת ישראייר, יציג את הסכנה שבסגירת שדה דב על התעופה הפנים-ארצית והבינ"ל, על התיירות ועל כלכלת ישראל. שי פופר, יו"ר אגודת התעופה הכללית, ייתן תמונת מצב עדכנית על התהליכים הקריטיים הפוקדים את התעופה הכללית, הסכנה שבכוונה לסגור את שדות התעופה הרצליה ושדה דב לעתיד התעופה במדינת ישראל ועל הכשרת דור העתיד של הטייסים הישראלים.

המושב השני יתמקד בתעופת העתיד בחזון היצרנים, המבצעים והמשתמשים, בראשותו של מפקד חיל האוויר לשעבר, אלוף עידו נחושתן. ג'פרי וֶרְוויי, מנהל אסטרטגית מוצרים בחברת בואינג, ואנדרו גורדון, מנהל אסטרטגיית שיווק ומחקר בחברת אירבאס, יציגו את אסטרטגיית פיתוח מטוסי העתיד בחברותיהם, את הטכנולוגיות המתהוות, את תהליכי המחקר והפיתוח לכלי הטיס העתידיים ואת השפעות מגמות שוק התעופה על הדרישות של חברות התעופה מיצרניות המטוסים. רמי סקלדמן, ראש מינהל פיתוח ותיכון תכניות מתקדמות בתעשייה האווירית יציג את תוכניות פיתוח מטוסי וטכנולוגיות התעופה העתידיות לפי התע"א. ארז קריינר, מומחה סייבר עולמי ונשיא "פייב C" יפרט אודות איומי הסייבר העתידיים על התעופה העולמית וקובי זוסמן, מנהל IATA ישראל, יציג את סוגיית הניטור והמעקב בעולם התעופה, המסייעים להכנה והתמודדות עם משברים תעופתיים ברחבי העולם. קברניט ד"ר יוסי שוב, יו"ר איגוד הטייסים, ינעל את המושב בסקירה אודות הממשק העתידי של טייסים ופעילותם עם טכנולוגיית העתיד.

מושב הנעילה המיוחד של הכנס יעסוק בקיום תעופה אזרחית באזורי עימות, על רקע מבצע 'צוק איתן' ולקחיו, בראשותו של תא"ל (מיל.) אבי ברבר, סגן נשיא בואינג מערכות צבאיות בישראל. קברניט בני טבק מחברת ישראייר יציג את ההיבט העולמי לנושא וירצה אודות טיסת מאלזיין 17MH. נציג חיל האוויר, יסקור את הפעולות ואסטרטגיית ההגנה של צה"ל וחיל האוויר על תשתיות אסטרטגיות במבצע "צוק איתן". את הצד האזרחי של פעילות תעופתית באזורים מאוימים יציגו בכירי רשות שדות התעופה: מנהל נתב"ג, תא"ל (במיל') שמואל זכאי וסמנכ"ל תשתיות ברשות, אודי בר-עוז. החלק האחרון במושב יתמקד בקשרי החוץ של רת"א עם רשויות התעופה ברחבי העולם ובתיאום הפעילות האווירית במבצע "צוק איתן", בהרצאתו של ראש אגף מטה ברת"א, גדי רגב.

הכנס יסתיים בדברי פרידה של מנהל רת"א היוצא, אלוף (במיל') גיורא רום ושל יו"ר מכון פישר, אלוף (במיל') הרצל בודינגר.

תוכנית הכנס המלאה והעדכנית: http://www.fisherinstitute.org.il/?CategoryID=139&ArticleID=81

אודות מכון פישר
מכון פישר למחקר אסטרטגי אויר וחלל נוסד בשנת 1999 על ידי עמותת חיל האוויר, המאגדת את פורשי שירות הקבע של חיל האוויר הישראלי, במטרה לעודד ולבצע מחקר וחשיבה בתחום האוויר והחלל. מכון פישר השוכן בבית חיל האוויר בהרצליה, עוסק בעיקר בביצוע מחקרים, ארגון כנסים וימי עיון, ופרסום והפעלת מרכז מאגרי מידע בתחומי התעופה והחלל העומד לרשות הציבור. המכון מורכב ממרכזי מחקר בתחומים שונים: המרכז לחקר בטיחות טיסה, המרכז לחקר החלל והכטב"ם, המרכז למחקר הכוח האווירי בלוחמה א-סימטרית והמרכז לרפואה תעופתית.
בראש המכון עומד תא"ל (מיל.) אסף אגמון. למידע נוסף: www.fisherinstitute.org.il

רשות תעופה אזרחית
רשות התעופה האזרחית היא רשות סטטוטורית במשרד התחבורה, שהוקמה בתאריך ה- 13 במאי 2005, בהתאם לחוק רשות התעופה האזרחית, התשס"ה- 2005. רשות התעופה האזרחית החליפה את מינהל התעופה האזרחית, שפעל כאגף במשרד התחבורה עד להקמת הרשות. במהלך חודש מרץ 2009 הרשות הפכה ליחידת סמך במשרד התחבורה.
ייעודה: הסדרת התעופה האזרחית בהתאם לחוק, לתקינה ולאמנות הבינ"ל שמדינת ישראל היא צד להן, לקידום יעדים הכוללים: השגת רמת בטיחות תעופה מירבית, קיום תעופה יעילה וקידום ופיתוח התעופה.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- Ms comms.