פטריות שיטאקה ממולאות בעוף בקארי תאילנדי
פטריות שיטאקה ממולאות בעוף בקארי תאילנדי
הודעה לעיתונות

ארוחה אסיאתית מהירה במינימום השקעה

אם אתם אוהבים אוכל אסיאתי, ומוכנים להיכנס לזמן קצר למטבח כדי לחסוך את העלויות של מחירי המנות במסעדות ואת ההוצאות הכרוכות בבילוי בחוץ (דלק, בייביסיטר וכו'), תוכלו להפיק את המקסימום מארוחה אסיאתית במינימום הוצאות בבישול ביתי.
היתרון הוא לא רק בחיסכון כספי, אלא גם בחיסכון בזמן. לאלה מכם שאוהבים לארח לארוחה טובה אך מעדיפים בישולים קלים ומהירים, הבישול האסיאתי יכול להיות פתרון מצוין. תמיד אפשר ללכת על המתכונים הקלאסיים של מוקפצים למיניהם וסושי, אך ישנם גם תבשילים פחות שגרתיים, שיגוונו את מה שמוכר כאוכל אסיאתי עממי.
חברת "מזרח ומערב מזון" מציעה לדוגמה שני מתכונים המבוססים על מוצרים המוצעים במהלך החודשיים הקרובים במבצעים בחנויות הרשת (המוצרים המודגשים הם אלה הכלולים במבצעים). אלה מתכונים למאכלים מהירי הכנה, שלא ישאירו אתכם זמן רב במטבח ויגרפו מחמאות גדולות מהאורחים.

עוף מוקפץ עם אגוזי קשיו
כמות ל-4 מנות

המצרכים
75 גרם אגוזי קשיו
1 גמבה אדומה פרוסה לרצועות דקות
450 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
3 כפות שמן בוטנים CARA TERRA
4 שיני שום כתושות
1 כף רוטב סויה Taste of Asia
2 כפות רוטב צדפות
2 כפיות שמן שומשום Taste of Asia
6-5 בצלים ירוקים (החלק הירוק) חתוכים לרצועות באורך 2.5 ס"מ.
4 כוסות אורז תאילנדי Taste of Asia מבושל

אופן ההכנה
מחממים ווק על להבה בינונית. כשהוא חם מטגנים את הקשיו עד להשחמה, מוציאים מהווק ומניחים בצד.
מגבירים את הלהבה ומחממים את שמן הבוטנים. מוסיפים את השום ונותנים לו לבעבע כמה שניות. מוסיפים את הגמבה ואת העוף ומקפיצים במשך 2 דקות.
מוסיפים את רוטב הצדפות, וממשיכים להקפיץ לכיסוי אחיד של כל המרכיבים ועד שהעוף מתרכך.
מוסיפים לווק את שמן השומשום, אגוזי הקשיו והבצל הירוק, מערבבים ומגישים מיד עם אורז.

פטריות שיטאקה ממולאות בעוף ברוטב קארי תאילנדי
כמות ל-4 מנות

המצרכים
12 יחידות פטריות שיטאקה Taste of Asia ללא הגזע
המצרכים למילוי:
1 אריזה של רוטב קארי תאילנדי אדום של Asian Home Gourmet
100 גרם בשר עוף טחון
5 ערמוני מים קצוצים גס
1 כף ביצה טרופה
המצרכים לרוטב:
100 מ"ל חלב-קוקוס Taste of Asia
1 כוס (220 מ"ל) מים
50 גרם פרוסות גזר
2 עלי כפיר-ליים
4 כוסות אורז תאילנדי Taste of Asia מבושל

אופן ההכנה
משרים את הפטריות במים חמימים עד שהן מתרככות ותופחות.
מערבבים בקערה ½ כפית רוטב הקארי האדום עם העוף, הביצה וערמוני המים.
מורחים את התערובת על הפטריות ומטגנים במחבת עד להזהבה קלה.
אופן הכנת הרוטב:
מחממים בסיר קטן 2 כפות חלב קוקוס, מוסיפים את שארית רוטב הקארי ומערבבים עד שמתחילים לעלות הניחוחות של התערובת.
מערבבים את שארית חלב-הקוקוס עם המים, עלי הכפיר-ליים והגזרים, מביאים לרתיחה ומאחדים עם תערובת חלב הקוקוס והקארי.
מוסיפים את הפטריות המטוגנות לרוטב, ממשיכים להרתיח 5 דקות ומגישים מייד עם אורז.

מבצעים ומתכונים נוספים באתר: www.eastwest-food.co.il

מזרח ומערב
טל' 1-599-500-960
סניף תל-אביב - הכרמל 17 (שוק הכרמל)
סניף חיפה – החלוץ 1 פינת הנביאים, הדר
סניף ירושלים - הרב שמואל ברוך (אגריפס) 47
סניף קריית שמונה – מרכז רסקו 68

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- מילת מפתח תקשורת שיווקית.