סמפיו - רוטב סויה קוריאני ללא מונסודיום גלוטומט
סמפיו - רוטב סויה קוריאני ללא מונסודיום גלוטומט
בולגוגי - תבשיל קוריאני מסורתי
בולגוגי - תבשיל קוריאני מסורתי
הודעה לעיתונות

סודות בישול מהמזרח הרחוק

(ואף מילה על מונסודיום גלוטומט)

במאכלים אסיאתיים אותנטיים יש טעם עמוק ולא ממש מוגדר, שלרוב לא מצליחים להגיע אליו בבישול ביתי. בתרבויות המזרח הרחוק מוכר הטעם הזה בשם אונמי. לא מדובר בתבלין אחד מסוים שמעניק את הטעם, אלא בשילוב טעמים שיוצרים יחד משהו שהוא מעבר לסך הרכיבים. ישנם מוצרים ומסעדות המתחקים אחר האונמי ומוסיפים למאכלים מונסודיום גלוטומט (MSG) להגברת הטעם, אך אפשר ואף רצוי להגיע לטעם המקורי ללא תוספים מעין אלה.

חברת "מזרח ומערב מזון" שלחה נציגים שיאתרו במקורות הבישול האסיאתי את המוצרים שיאפשרו לכל אחד מאיתנו להגיע בבישול ביתי פשוט לטעמים המקוריים של המאכלים האסיאתיים שאנו אוהבים. אחרי ביקורים בשווקים אסיאתיים, בתערוכות מזון באסיה ובקרב שפים מקומיים ויודעי דבר במזרח הרחוק, גילו נציגי החברה סוד קטן – "סמפיו" (Sempio) - רוטב סויה קוריאני שללא מונסודיום גלוטומט, משפר את טעמו של כל מתכון ותבשיל. המתכון לסויה נשאר חסוי, אבל לדברי השפים – האונמי כבר בפנים!

מסתבר שברחבי העולם רוטב סויה "סמפיו" הוא כבר מזמן לא סוד. כבר משנת 1946 מצויים מוצרי "סמפיו" במטבח של כל אימא קוריאנית, עבור הקוריאנים "סמפיו" הוא טעם של בית, בארצות המערב ניתן למצוא "סמפיו" על שולחנות של מסעדות יוקרה, ואצלנו מגיע רוטב הסויה האיכותי היישר למטבח הביתי ולשוק המקצועי גם יחד. אחרי פניות רבות לחברה היצרנית בקוריאה, קיבלה "מזרח ומערב מזון" זיכיון לשיווק רוטבי סויה "סמפיו" בישראל, ויתרה מזאת - כל סדרת הרטבים שהגיעה לארץ עברה תהליך הכשר – כל הרטבים בסדרה כשרים.

החל מהשבוע משיקה "מזרח ומערב מזון" בארץ את סדרת רוטבי סויה "סמפיו", העולים בימים אלה על מדפי רשתות השיווק והמעדניות. הנה מילה שכדאי לזכור כשקונים מצרכים לארוחה אסיאתית - משמעותו של השם סמפיו הוא מעיין. מי מעיין זכים וטהורים שאנו מקפידים לשתות כי הם חיוניים לבריאות שלנו, משמשים גם לייצור רוטב הסויה האיכותי הנושא את שמם. רוטבי סויה סמפיו מיוצרים בשילוב של התססה איטית מסורתית עם טכנולוגיה מהמתקדמות בעולם, ואף זכו בתעודות הצטיינות בטכנולוגיה, ידידותיות לסביבה ואיכות המוצר.

בסדרת סויה סמפיו - מספר סוגי רטבים, המוצעים הן בכמויות לשימוש ביתי והן בכמויות המותאמות במיוחד לשוק המוסדי:

סמפיו 501S
רוטב סויה באיכות הגבוהה ביותר, מיוצר בתהליך תסיסה טבעית במשך שישה חודשים במים טהורים וצלולים השאובים מעומק של 150 מטר מתחת לפני השטח. הרוטב אינו מכיל חומרים משמרים. הוא מספק טעם מתובל וניחוח נעים במיוחד. מעולה כמרינדה, לאידוי, להקפצה וכמטבל. עם השקתו בשנת 1989 הפך הרוטב ללהיט וממשיך כיום כמותג מוביל בקוריאה.
תכולה: 500 מ"ל. מחיר מומלץ לצרכן: 18.90-16.90 ש"ח, 930 מ"ל. מחיר מומלץ לצרכן: 23.90-21.90 ש"ח, 15 ליטר לשוק המוסדי.

סמפיו מיילד – 25% פחות נתרן
רוטב סויה באיכות גבוהה ובטעם מעודן, מיוצר בתסיסה טבעית ובעל מליחות ממותנת. הרוטב מדגיש את טעמם של כל סוגי המאכלים: בשרים, דגים, ירקות, נודלס, מרקים ואורז.
תכולה: 350 מ"ל. מחיר מומלץ לצרכן: 23.90-21.90 ש"ח

סמפיו פרמיום - דיספנסר
רוטב סויה בבקבוק מזיגה ייעודי להגשה לשולחן. מתאים לכל סוגי המאכלים וטוב גם למרינדה, לאידוי ולהקפצה.
תכולה: 150 מ"ל. מחיר מומלץ לצרכן: 14.90-12.90 ש"ח

סמפיו JIN S
רוטב הסויה הסטנדרטי של המותג סמפיו עם טעם וארומה דומיננטיים. הוא משמש לכל מטרה למגוון סוגי מאכלים, וכן לבישול, אידוי וטיגון. זהו רוטב הסויה המועדף בקרב עקרות הבית הקוריאניות כבר שנים רבות.
תכולה:5 ליטר לשוק המוסדי.

סמפיו 501SP
רוטב סויה בשקיות אישיות ל-TAKE AWAY מיועד לשוק המוסדי. תכולה: 6 מ"ל.

להלן מתכון למנה קוריאנית אופיינית:

בּוּלגוֹגִי בסגנון סאול – בשר וירקות בציר מרק
זהו המאכל המזוהה יותר מכל עם קוריאה, ולרוב מוגש לזרים כמאכל הקוריאני הראשון. בולגוגי בסגנון סאול הוא מאכל מסורתי המבוסס על נתח אנטריקוט פרוס לפרוסות דקות, מושרה בתבלינים, צלוי ומתבשל בציר בקר וירקות. זו מנה בריאה ומאוזנת בהרכב התזונתי.

המצרכים:
300 גרם בשר אנטריקוט
3 פטריות שיטאקה Taste of Asia מושרות במים חמימים.
100 גרם פטריות יער
1/2 חבילת פטריות אנוקי (פטריות קטנות הנראות כמו נבטים, ניתן להשיג כאלה של חוות תקוע)
3 עלי כרוב סיני
1/4 בצל
50 גרם גזר
5 גבעולי בצל ירוק

מרינדה לתיבול הבשר:
3 כפות סויה סמפיו S501
1 כף סוכר
1 כף שום כתוש
1 כף שמן שומשום Taste of Asia
מעט פלפל שחור

לציר המרק המשמש לתיבול המנה:
3 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק
3/4 רוטב סויה סמפיו או יותר לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מייבשים את הבשר מנוזלים בנייר סופג, וחותכים לרצועות בעובי 3 ס"מ. מערבבים את הבשר עם חומרי המרינדה ומשרים ל-30 דקות.
  2. פורסים את הפטריות והבצל. חותכים את הכרוב, הגזר והבצל הירוק לרצועות באורך 5 ס"מ.
  3. מניחים את כל הירקות בסיר ומוסיפים במרכז הסיר את הבשר.
  4. מוזגים מעל הירקות והבשר את ציר המרק ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה, לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה, מבשלים עד שהירקות מתרככים ומגישים.

מתכונים נוספים באתר: www.eastwest-food.co.il
מזרח ומערב מזון בע"מ
טל' 1-599-500-960
סניף תל-אביב - הכרמל 17 (שוק הכרמל)
סניף חיפה – החלוץ 1 פינת הנביאים, הדר
סניף ירושלים - הרב שמואל ברוך (אגריפס) 47
סניף קריית שמונה – מרכז רסקו 68

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- מילת מפתח תקשורת שיווקית.