השף צרלי פדידה שתפ עם פירות בראשית פסטיבל נאשי צילום ארן חן
השף צרלי פדידה שתפ עם פירות בראשית פסטיבל נאשי צילום ארן חן
הודעה לעיתונות

לקראת טו באב: פסטיבל "נאשי" במסעדת אוליב ליף בשרתון בשיתוף עם פירות בראשית

שיתוף פעולה טעים בין מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון, לבין פירות "בראשית" מהגליל והגולן.
במסגרת פסטיבל מיוחד, שיתקיים במלון לקראת ט"ו באב בין התאריכים 10-22.8.2014, ירקח השף צ'רלי פדידה מנות ספיישל שישלבו את אגס הנאשי. בין השאר יופיעו בתפריט מנות כמו : עוף מוקפץ על קרם נאשי, עגל צלוי עם צ'אטני נאשי, נאשי בציפוי פיסטוק קלוי, ומרק נאשי וחלב קוקוס.

 מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון שעל טיילת ת"א 
מסעדת השף היוקרתית Olive Leaf, במלון שרתון תל אביב, מכריזה לקראת ט"ו באב על פסטיבל אגסי נאשי בשיתוף עם פירות "בראשית" מהגליל והגולן. הפסטיבל יתקיים ב-10-22.8.2014, ובמהלכו יוגש תפריט ספיישל לאורחי המסעדה, של מנות המשלבות את אגס הנאשי, שמוצאו במזרח הרחוק.
בין מנות הספיישל שיוגשו במסגרת פסטיבל הנאשי במסעדת Olive Leaf:

  • נתחי עוף מוקפצים על קרם נאשי וסילאן.
  • נתח עגל חלב צלוי עם צ'אטני נאשי ורוקט צעיר.
  • נאשי בציפוי פיסטוק קלוי ועלי גרגר הנחלים בחומץ תפוחים ודבש, מעוטר בזסט תפוז מסוכר.
  • נאשי ואטריות קדאיף – שכבות אגס עם סוכר חום וקינמון, אפויות בתנור עם אטריות קאדאיף.
  • מרק נאשי וחלב קוקוס עם סורבה נאשי מרענן.

קצת על אגס הנאשי:

משמעות השם נאשי היא אגס אסיאתי ביפנית, ואכן, מוצאו של הנאשי במזרח הרחוק. בצורתו הוא דומה לתפוח וטעמו מיוחד ארומטי ועסיסי. הנאשי גדל באזורים גבוהים, בגליל ובגולן, ובארץ מבשיל בחודשים יולי-ספטמבר. שלא כמו אגסים אחרים, הזקוקים להתרככות על המדף לפני אכילתם, הנאשי נקטף רק כשהוא מוכן לאכילה ומשווק ישירות לשוק.
ערכים תזונתיים: 42 קלוריות ב-100 גרם. צבע: קליפה אדמתית ומחוספסת, בצהוב-ברונזה.
גודל: בינוני עד גדול. מאפיינים :מרקם בשרני, עסיסי ומאוד מיצי. טעם: מתוק מאוד.ארומה :מרוכזת ומגוונת .פציחות: גבוהה. שימושים: סלטים, בישול ואפייה.

מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב
ימי פתיחה: א'-ה' בין השעות: 22:30-19:00 | שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב
טלפון: 03-5219300 | אפשרות לחניה בחינם לאורחי המסעדה

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- נעמי צ'רפק יחסי ציבור.