בית המשפט המחוזי בת"א קבע שניתן לתבוע את אמזון בישראל, וחובה עליה להתייצב להליכים בישראל, בהתאם אמזון חוייבה ב- 50 אש"ח
ניתן לתבוע את חברת אמזון העולמית בישראל, והיא חייבת להתייצב למשפט בישראל!
כך קבע בית המשפט המחוזי בת"א בפסק דינה של כב' השופטת עפרה צ'רניאק. בכך קיבל את הערעור של חברת הקוסמטיקה הישראלית פרמייר ים המלח נגד אמזון, וקבע שהערכאה התחתונה שגתה, כאשר קבעה שלא ניתן לתבוע את אמזון בישראל. את פרמייר ייצגו עורכי הדין גיא אופיר ואדם ורדי, את אמזון ייצגה עו"ד נטע היכל.
בהתאם, אישרה השופטת צ'רניאק את ההמצאה שביצעו עו"ד גיא אופיר ועו"ד עופר רוזנבלום בכנס של אמזון בת"א לידי סגן נשיא אמזון העולמית. בית המשפט אף דחה את הטענות שעצם ההמצאה לסגן נשיא אמזון לוותה בהתנהלות לא ראויה של עורכי הדין, אשר לטענת אמזון דלקו אחר סגן הנשיא, זרקו לעברו את כתבי הטענות עד אשר הורחקו ע"י מאבטחי אמזון. לצפיה בהמצאה אל ד"ר ווגלס, וניסיונו לחמוק מן ההמצאה.
תחילת הפרשה בתביעה שהגישה פרמייר נגד אמזון בטענה שזו פוגעת בקניינה הרוחני. לצורך המצאת התביעה לאמזון, עתרה פרמייר לקבל היתר המצאה מחוץ לתחום (אישור הנדרש על מנת להמציא את כתב התביעה אל מחוץ לגבולות ישראל, שאילולא האישור אין חובה לנתבע הזר להתייצב למשפט בישראל). בקשת פרמייר נתקבלה, אך לאחר ההמצאה, עתרה אמזון לביטול היתר ההמצאה, בטענה שישראל אינה הפורום הנאות לקיים את ההליך נגדה.
בצירוף מקרים, יומיים לאחר דיון בבקשת אמזון בבקשתה לביטול היתר ההמצאה אליה, וטרם החלטה בה, נערך כנס של אמזון העולמית בדיוויד אינטרקונטיננטל בת"א, והנואם הראשי היה סגן נשיא אמזון.
חשוב להבין, כי אם מבצעים המצאה לנציג מורשה של תאגיד זר בישראל, אזי בית המשפט הישראלי קונה סמכות לדון בתביעה נגד התאגיד הזר גם אם מבוטל היתר ההמצאה מחוץ לתחום. לכן, אל הכנס הגיעו שני עורכי דין של פרמייר, עו"ד גיא אופיר ועו"ד עופר רוזנבלום בכוונה לבצע המצאה בכפיה לאמזון.
אמזון אשר הייתה ערוכה לאפשרות שעו"ד אופיר ינסה לבצע לה המצאה הציבה כחמישה מאבטחים, אשר המתינו לו בכניסה, וכאשר ניסה להיכנס לכנס חסמו אפשרותו להיכנס לכנס. אלא שעו"ד רוזנבלום ממשרדו של עו"ד אופיר הצליח להיכנס לכנס, ושם כאשר צעד סגן נשיא אמזון לעלות לבמה, זינק לעברו, צעק לעברו: you have been served, והצליח למסור לו כתב התביעה של פרמייר בטרם הצליחו מאבטחי אמזון להוציאו מן האולם.
אמזון טענה כי התנהגותם של עורכי הדין של פרמייר לא הייתה ראויה, וכי ישראל אינה הפורום המתאים. באפריל 2015, קיבל בית המשפט את עמדת אמזון, קבע שישראל אינה הפורום המתאים, וקבע שעורכי הדין של פרמייר ניסו לעקוף את הליך היתר המצאה מחוץ לתחום ע"י ההמצאה לסגן הנשיא.
היום (25.1.2016) התקבל הערעור על החלטת בית המשפט הראשונה, ונקבע שעורכי הדין של פרמייר פעלו בהליך חלופי כזכותם, והליך זה צלח: "הנה כי כן לא נמצא עוגן לקביעה (אשר תמיד יש לעשותה בזהירות) כי המערערת (פרמייר) ניצלה לרעה את הליכי בית המשפט והיא מבוטלת...המורשה כאן אינו אלא סגן נשיא במשיבה (אמזון) עובדה המצביעה מאליה על כך שניתן להניח בהסתברות גבוהה שיביא לידיעתה את עובדת הגשת כתב התביעה...ווגלס נכח בכנס כדי לקדם את המטרות העסקיות של החברה והמשיבה (אמזון)...לסיכום, ההמצאה למר ווגלס בישראל כמובה כהמצאה למשיבה (אמזון)...עצם הימנעותה מלתמוך טענות המייחסות לבאי כוחה של המערערת לא פחות מאשר עבירות על דיני עונשין מגלה שאין בהן כלום".
הערעור התקבל ואמזון חוייבה לשלם 50,000 ₪ הוצאות משפט לפרמייר.
עו"ד אופיר בתגובה לפסק הדין: משמעות פסה"ד חורגת מעניינם של הצדדים הספציפים. פסה"ד מגן על זכויות כל תושבי ישראל, שכן תאגידים רב לאומיים כגון אמזון, פייסבוק, גוגל ועוד, משחקים משחק כפול, בו מחד הם מקיימים פעילות עסקית ענפה בישראל, אך מאידך, כאשר נתבעים בישראל או חלילה נדרשים לשלם מסים, טוענים במלוא האירוניה, איננו פועלים בישראל, אנא תבע אותנו בחו"ל. פסיקתה של השופטת צ'רניאק תיקנה עוול, ותשליך על זכותו של כל אזרח ואזרח, להגן על זכויותיו מול אמזון, פייסבוק ועוד'.