הודעה לעיתונות

נא להכיר- תמר צפריר

בצמח ניסיונות חוות המחקר והפיתוח בעמק הירדן עובדים על פיתוח הזן החדש "צפריר" כבר משנת 2007. אחת הבשורות הגדולות היא שבצמח ניסיונות מאמינים שלזן זה התכונות המתאימות לגידול בעמקים הצפוניים. בנוסף הצליחו בצמח ניסיונות להביא את הזן החדש לרמת מתיקות גבוהה ומרקם מצוין, שאחד היתרונות המובהקים שלו הוא שניתן לאכול אותו באופן ישיר מן העץ ללא צורך בתהליך הבחלה לאחר קטיף.

שמו של הזן החדש צפריר ניתן לו על ידי ד"ר יאיר ישראלי, חוקר בצמח ניסיונות לזכרו של צפריר ישראלי זכרו לברכה.

בשלב זה כמות הייצור מוגבלת וניתן למצוא את הזן החדש בחנות התמרים שבקיבוץ כנרת.
רון יצחקי מנכ"ל צמח ניסיונות: "ההתרגשות אצלנו בצמח ניסיונות גדולה, להצליח להוציא זן פירות חדש אל השוק היא כמו להביא ילד לעולם. הזן החדש מתוק וייחודי, ואני בטוח שיערב לחך הישראל וגם אל מחוץ לגבולות הארץ. אני רוצה להודות לכל צוות הפיתוח אצלנו בחוות הניסיונות, שמח וגאה לראות שעבודתנו הקשה נושאת פרי במלוא מובן הביטוי".

לפרטים עיתונאיים:
נטעלי מילס | אופיר שפיגל תקשורת וקשרי ממשל | 04-9535030
www.ofirpr.co.il

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- אופיר שפיגל תקשורת וקשרי ממשל.