העושר העולמי מתנתק מהגבולות - 1 מכל 5 העשירים במיוחד הוא כעת יליד חוץ
העושר העולמי מתנתק מהגבולות - 1 מכל 5 העשירים במיוחד הוא כעת יליד חוץ
- אוכלוסיית בעלי ההון הנקי הגבוה במיוחד (UHNW) תגיע ל-734,100 עד 2030, עלייה של 33%
- השווי הנקי הכולל של עשירי העולם יטפס ל-84 טריליון דולר עד 2030
- כמעט 79% בנו את עושרם בעצמם, ורק 5% בלבד ירשו את עושרם
מונטריאול, 12 במאי 2026 (GLOBE NEWSWIRE) –
הדו"ח האחרון של Altrata, Global Citizens: Entrepreneurship, Mobility and the Ultra Wealthy, שמומן בידי חברת הייעוץ המובילה להגירת השקעות, Arton Capital, מצא כי אחד מכל חמישה אנשים שמוגדרים כבעלי הון גבוה במיוחד (UHNWI*) הוא יליד חוץ**, וחשף את האופי הבינלאומי ההולך וגדל של העשירים במיוחד בימינו. הדו"ח פורץ הדרך מצא גם כי אוכלוסיית ה-UHNW צפויה לגדול בשליש (33%) ולהגיע ל-734,100 עד 2030.
האוכלוסייה של בעלי ההון הנקי הגבוה במיוחד צפויה להתרחב במהירות
הדו"ח צופה עלייה בקצב מהיר בשווי הנקי הגלובלי של בעלי UHNW. השווי הנקי המצטבר שלהם צפוי לעלות מ-63 טריליון דולר בשנת 2025 ל-84 טריליון דולר עד סוף העשור. עד שנת 2030, על פי ההערכות, 7.7 מיליון יחידים יחזיקו בנכסים של יותר מ-5 מיליון דולר.
יצירת עושר נשלטת בידי אנשים בעלי חשיבה גלובלית, שבנו את עצמם
באופן משמעותי, המחקר מראה כי בעלי UHNW שנולדו בארצות אחרות, הם באופן גורף 'יוצרי עושר' ולא יורשים. כ-79% עשו את עושרם בעצמם, לעומת 16% המייחסים את עושרם לשילוב של יזמות וירושה, ורק 5% שעושרם מועבר במלואו בירושה.
הממצאים מצביעים על שינוי מבני באופן שבו נוצר ומנוהל עושר עולמי. עושר אישי הופך פחות קשור למדינת לאום אחת, כאשר עשירי העולם בונים את חייהם, נכסיהם ועסקיהם על פני תחומי שיפוט מרובים. זה משתקף באופן שבו בעלי UHNW כיום פועלים באופן גלובלי: 17% מחזיקים בבעלותם, או באופן חלקי, בעסקים שבסיסם מחוץ למדינת מגוריהם, בעוד ש-34% למדו להשכלה גבוהה מחוץ למדינת הולדתם - דבר המדגיש שניידות חוצת גבולות אינה מקרית, אלא משולבת באופן שבו בנוי עושר מודרני.
הנתונים מגלים קשר ברור בין ניידות ליזמות. אנשים בעלי ניידות בינלאומית נוטים יותר לבנות עסקים, לחפש הזדמנויות מעבר לגבולות וליצור עושר משלהם - דבר המשקף קבוצה המוגדרת על ידי אמביציה, תיאבון לסיכון וגישה לשווקים גלובליים. ניידות, בהקשר זה, היא גורם מפתח ליצירת עושר מודרני.
חיים חוצי גבולות הפכו לנורמה עבור עשירים במיוחד
בעוד שעושר חוצה גבולות יותר ויותר, ערים גלובליות מרכזיות ממשיכות לשלוט כמרכזים עיקריים עבור בעלי UHNW.
לונדון נותרה מרכז בולט לבעלי UHNW, במיוחד אלו מתחומי הבנקאות והפיננסים, למרות רוחות נגד גוברות, כולל משטרי מס מחמירים יותר ואילוצי סחר.
במקביל, ארה"ב ממשיכה לשלוט כמרכז העושר המוביל בעולם, המהווה כ-40% מאוכלוסיית UHNW העולמית (205,000), דבר המדגיש את כוח המשיכה המתמשך שלה גם על רקע דינמיקה פוליטית משתנה. עם זאת, תנאי מדיניות משתנים עשויים להתחיל להשפיע על זרימות עתידיות, כאשר מחקר קודם של Arton Capital מצביע על כך ששליש מהמיליונרים האמריקאים*** שקלו לעזוב את ארה"ב עקב השפעת נשיאותו של טראמפ.
במפרץ, דובאי מבססת את המוניטין שלה כ"מרכז עושר צעיר" עבור אליטות עולמיות, כאשר כמעט חמישית (19%) מבעליUHNW שנולדו בחו"ל בעיר הם מתחת לגיל 50. מעמדה, למרות המתחים הגיאופוליטיים המתמשכים במזרח התיכון, מודגשת מגמה רחבה יותר: בעלי UHNW אינם נסוגים מהתנועה הגלובלית, אלא הופכים לאסטרטגיים יותר באופן ובמקום שבו הם פורסים אותה.
ארמנד ארטון (Armand Arton), מנכ"ל ארטון קפיטל, ציין: "ניידות עולמית אינה עוד תוצר לוואי של יצירת עושר - היא נכס אסטרטגי התומכת בה. האנשים המצליחים ביותר של ימינו לא רק בונים עסקים - הם בונים גישה: לשווקים, כישרונות, השכלה וביטחון לטווח ארוך על פני תחומי שיפוט מרובים".
"מה שאנחנו רואים הוא ניתוק בין עושר לגיאוגרפיה. האנשים המצליחים ביותר בונים את חייהם ונכסיהם על פני מספר תחומי שיפוט, ומפחיתים את התלות במדינה אחת. הדור הבא של בעלי UHNW חושב מעבר לפתרונות של מדינה אחת, ונותן עדיפות לגמישות, חוסן ואופציונליות באופן שבו הם חיים, משקיעים ומגדילים את עושרם. בעולם מורכב יותר ויותר, היכולת לנוע בצורה חלקה מעבר לגבולות הופכת לאחד הכלים החזקים ביותר לשימור ויצירת עושר".
מוירה בויל (Moira Boyle), מנהלת בכירה וראשת חטיבת יוקרה גלובלית באלטרטה, אמרה: "מה שבולט במחקר זה הוא העלייה המתמשכת ביצירת עושר יזמי ברמה הגלובלית. כמעט 80% מהאנשים העשירים במיוחד ילידי חוץ עשו את עבודתם בעצמם, דבר המחזק את העובדה שהעושר של היום מונע יותר ויותר על ידי חדשנות, אמביציה ובניית עסקים".
"במקביל, אוכלוסיית UHNW גדלה במהירות, כאשר סך העושר וההשפעה צפויים לגדול משמעותית עד סוף העשור. עבור ארגונים, הבנת מי הם האנשים הללו וכיצד נוצר עושרם חיונית לזיהוי הזדמנויות, בניית קשרים ושמירה על תחרותיות בשוק המתפתח במהירות".
הערות לעורכים
*שווי נקי גבוה במיוחד מוגדרים יחידים בעלי שווי נקי של יותר מ-30 מיליון דולר.
**עשירים ילידי חוץ מוגדרים כאנשים בעלי הון נקי של יותר מ-30 מיליון דולר שנולדו מחוץ למדינה בה הם מתגוררים כעת ובה נמצא העסק העיקרי שלהם (אם יש להם כזה).
***בין ה-9 בינואר 2026 ל-14 בינואר 2026, ארטון קפיטל ערכה סקר בקרב 1,000 תושבי ארה"ב בגילאי 18-70 בעלי הון נקי של לפחות מיליון דולר. 33% מהנשאלים אמרו כי הם נוטים יותר לעזוב את ארה"ב מאשר לפני הבחירות לנשיאות ב-2024.
****אזרחים גלובליים הוא מונח המשמש לסירוגין בדוח עם עשירים ילידי חוץ.
תמונה המלווה את ההודעה זמינה בכתובת
https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/85811040-92fb-42c9-bb5d-92088ad73e53
למידע נוסף - מדיה: [email protected]
*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire
לפרטים נוספים: נוי תקשורת 03-6026026 זהר 052-2641769


