מפרסם: המשרד לשירותי דת
תאריך: 17/08/2026 13:14
נושא: דתות, יהדות, חרדים
מרן הראשון לציון הרב הראשי לישראל הרב דוד יוסף ורב העיר הרב ארז אלחרר
מרן הראשון לציון הרב הראשי לישראל הרב דוד יוסף ורב העיר הרב ארז אלחרר
הודעה לעיתונות

מעמד היסטורי בהוד השרון: הגאון הרב ארז אלחרר הוכתר לרב העיר

במעמד מרן הראשון לציון והרב הראשי לישראל הגאון רבי דוד יוסף שליט"א, מרן הרב הראשי לישראל הגאון רבי קלמן מאיר בר, חברי מועצת הרבנות הראשית ורבנים נוספים, מנכ"ל המשרד לשירותי דת וממלא מקום מנכ"ל הרבנות הראשית יהודה אבידן, אישי ציבור ותושבי העיר. הוכתר הגאון רבי ארז אלחרר שליט"א לרב העיר

מעמד מרגש והיסטורי נערך בהוד השרון עם הכתרתו הרשמית של הגאון רבי ארז אלחרר שליט"א לרב העיר. במעמד השתתפו מרן הראשון לציון והרב הראשי לישראל הגאון רבי דוד יוסף שליט"א, מרן הרב הראשי לישראל הגאון רבי קלמן מאיר בר, חברי מועצת הרבנות הראשית ורבנים נוספים, מנכ"ל המשרד לשירותי דת וממלא מקום מנכ"ל הרבנות הראשית יהודה אבידן, אישי ציבור ותושבי העיר.

המעמד נערך באווירה מרוממת, ובמהלכו הוענקו לרב תשמישי הכבוד כסמל לכניסתו לתפקיד ולנשיאה בעול הרבנות והציבור.

מרן הראשון לציון והרב הראשי לישראל, הגאון רבי דוד יוסף שליט"א, בירך את רב העיר החדש והדגיש את גודל השליחות והאחריות המוטלות על כתפיו: "רב עיר צריך להיות כתובת לכל יהודי, לכל קהילה ולכל ציבור, להאיר פנים, לקרב לבבות ולתת מענה תורני והלכתי מתוך אהבת ישראל. חז"ל לימדו אותנו: 'הוי מתלמידיו של אהרן, אוהב שלום ורודף שלום, אוהב את הבריות ומקרבן לתורה' – זו דרכו של רב בישראל. תפקידו של רב העיר אינו מסתכם בפסיקת הלכה בלבד. עליו להיות מנהיג רוחני הקשוב לצורכי הציבור, לפעול לחיזוק שירותי הדת, להרבות שלום ואחדות ולהשמיע את קולה של תורה בדרכי נועם ובמאור פנים. זו שליחות גדולה להמשיך ולהרבות תורה, קדושה ואחדות בכל רחבי הארץ.

הרב ארז אלחרר הוא מבוגרי בית המדרש 'יחוה דעת', שגדל על ברכי התורה וההלכה וקיבל את יסודות ההנהגה התורנית. אני מכיר את מעלותיו ואת השקעתו בתורה, ואני בטוח כי יעמוד בשליחותו נאמנה, מתוך אהבת התורה, אהבת ישראל ומאור פנים, ויהיה רבם של כלל תושבי הוד השרון."
הרב הראשי לישראל, הגאון רבי קלמן מאיר בר: "מעבר לכך שהרב הוא מנהיג העדה בתורה ובחכמה, תפקידו הוא להאיר לכל יהודי. שאלו פעם את האדמו"ר הרש"ב מה תפקידו של יהודי, והוא אמר שיהודי הוא כמו 'פנסאי' שבתקופות עברו היה מאיר איפה שחשוך עבור כולם. הרב ארז, שנכנס לכהן פאר כרב העיר הוד השרון, הוא דוגמה טובה לרב שכל מהותו היא להאיר ולהפיץ תורה, אור ואהבה, ואין לי ספק שהוא יצליח בשליחות הגדולה שנטל על עצמו להרבות כבוד שמים ולהאהיב את שם השם על הבריות."

מנכ"ל המשרד לשירותי דת וממלא מקום מנכ"ל הרבנות הראשית, יהודה אבידן: "לא בזכות אלה שיושבים כאן, ולא בזכות אלה שיושבים מאחורינו, אלא בזכות כלל העיר שרצתה את הרב ארז אלחרר בגלל העשייה של הרב, כי הוא הרב של כל העיר. הוא הרב של החילונים, של הדתיים, של כל אחד ואחד. בזכות זה רוצים אותו ורצו אותו.

בהמשך פנה המנכ"ל ישירות למפגינים שהפגינו בחוץ ואמר: אני אומר לכם, לאחינו שנמצאים בחוץ, אנחנו באנו לכאן הערב כדי לקרב את עם ישראל, לקרב את הלבבות. חודש הרחמים והסליחות, וכולנו אחים, וככה נמשיך להיות אחים."

הרב ארז אלחרר נשא דברים לאחר טקס ההכתרה והודה על הזכות והאמון שניתנו לו. בדבריו עמד על גודל השליחות ועל מחויבותו לפעול למען כלל תושבי העיר, מתוך אהבת התורה, אהבת ישראל ומאור פנים.

קרדיט: מנשה צמח, משה ערבא – הרבנות הראשית

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- המשרד לשירותי דת.